O sută de cuiburi artificiale pentru dumbrăvence, amplasate în Delta Dunării

O sută de cuiburi artificiale pentru dumbrăvence, o specie de păsări care suferă reduceri drastice de efectiv în ultima perioadă, au fost amplasate în Delta Dunării.

244 afișări
Imaginea articolului O sută de cuiburi artificiale pentru dumbrăvence, amplasate în Delta Dunării

Sursa foto: Facebook

Potrivit Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), cuiburile artificiale au fost montate în cadrul proiectului Life Dunabe Free Sky. Această activitate răspunde obiectivului proiectului de prevenire a interacţiunii păsărilor cu liniile electrice prin crearea de oportunităţi de cuibărire şi hrănire în siguranţă a speciilor prioritare, în special Coracias garrulus (Dumbrăveanca).

„Frumoasa şi inconfundabila dumbrăveancă nu îşi creează cavităţi proprii pentru cuibărit, ci ocupă scorburile naturale sau cele abandonate de către alte specii de păsări, de exemplu ale ciocănitorilor. Până în prima jumătate a secolului trecut a fost considerată specie comună în zonele de luncă însă, din cauza schimbărilor practicilor în gestionarea zonelor umede, a pădurilor, a pajiştilor şi a zonelor agricole, suferă în prezent diminuări drastice ale efectivelor, cauzele principale fiind dispariţia zonelor de hrănire şi pierderea locurilor de cuibărit”, transmite ARBDD.

Asigurarea locurilor de cuibărit s-a realizat prin amplasarea unui număr de 100 cutii de lemn în habitate adecvate din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării. Dintre acestea, 85 au fost montate pe stâlpi de medie tensiune, la o înălţime de siguranţă de 3-4 metri de la sol, restul de 15 fiind amplasate pe arbori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici