O sută de persoane suspectate de infracţiuni economice, depistate în ultima săptămână

O sută de persoane suspectate de infracţiuni economice au fost depistate, în ultima săptămână, de poliţiştii formaţiunilor de investigarea fraudelor, şapte dintre acestea fiind reţinute sau arestate în urma acţiunilor desfăşurate pentru protejarea mediului de afaceri, informează IGPR.

111 afișări
Imaginea articolului O sută de persoane suspectate de infracţiuni economice, depistate în ultima săptămână

O sută de persoane suspectate de infracţiuni economice, depistate în ultima săptămână (Imagine: Ahiva MediafaxFoto)

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor, sub coordonarea Direcţiei de Investigarea Fraudelor din IGPR, în urma activităţilor desfăşurate în ultima săptămână, au depistat 95 de infracţiuni economice. Dintre acestea, 42 au fost infracţiuni de evaziune fiscală, 11 - înşelăciuni în relaţiile comerciale, nouă - falsuri în înscrisuri, iar şase - infracţiuni de abuz în serviciu.

Poliţiştii au mai constatat trei infracţiuni privind Legea 59/1934 - Legea cecului, două fapte de delapidare, două prevăzute de Legea nr. 86/2006 privind codul vamal, două de Legea 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe şi tot atâtea la Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale.

De asemenea, 10 persoane sunt cercetate în şapte dosare complexe, faptele comise având urmări deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numărului mare de persoane implicate, precizează IGPR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici