Oamenii se pot vaccina de luni şi la punctul medical din Pasajul Universităţii

Oamenii se vor putea vaccina gratuit împotriva gripei A/H1N1, de luni, între orele 9.00 şi 17.00, la punctul medical din Pasajul Universităţii, iar angajaţii municipalităţii se vor putea imuniza la punctul de vaccinare ce va fi redeschis la sediul Primăriei Capitalei.

11 afișări
Imaginea articolului Oamenii se pot vaccina de luni şi la punctul medical din Pasajul Universităţii

Oamenii se pot vaccina de luni şi la punctul medical din Pasajul Universităţii (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Pentru a veni în sprijinul bucureştenilor care nu au acces la medicul de familie, de luni se va deschide punctul medical din Pasajul Universităţii, unde cetăţenii se vor putea imuniza gratuit între orele 9.00 şi 17.00.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei precizează că tot în cursul zilei de luni, pentru angajaţii municipalităţii va fi redeschis punctul de vaccinare de la sediul instituţiei. De asemenea, medicii universitari continuă programul de vaccinare început anul trecut şi îi aşteaptă pe studenţi la cabinetele medicale destinate acestora.

Primăria Municipiului Bucureşti face un apel la calm şi recomandă bucureştenilor să respecte indicaţiile medicilor cu privire la igiena personală şi să evite pe cât posibil aglomeraţiile.

Secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că aproape 2.400 de persoane au fost vaccinate împotriva gripei A/H1N1 la Institutul "Matei Balş", precizând că, după două zile, este pentru prima dată când coada de la această unitate sanitară "s-a micşorat simţitor".

Secretarul de stat a mai spus că vaccinarea la Institutul "Matei Balş" va continua şi că nicio persoană nu va fi refuzată.

Şi managerul Spitalului de Oftalmologie, Monica Pop, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că, în două ore, la centrul deschis în unitatea sanitară au fost vaccinaţi împotriva gripei A/H1N1 peste 400 de oameni şi a precizat că a primit încă 1.000 de doze de vaccin de la Institutul "Matei Balş", suplimentar faţă de cele 500 primite la deschiderea centrului de vaccinare, pentru că sunt încă foarte multe persoane care aşteaptă la coadă să se vaccineze.

Managerul Spitalului de Oftalmologie a precizat că la această unitate sanitară va continua vaccinarea împotriva gripei A/H1N1 şi duminică, adăugând că nicio persoană care va dori să se vaccineze nu va fi refuzată.

Până în prezent au fost deschise centre de vaccinare la Institutul "Matei Balş", Spitalul de Oftalmologie Lahovari şi Spitalul Colentina.

Secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel a anunţat, sâmbătă, că de luni vaccinarea împotriva virusului A/H1N1 va fi realizată în alte două unităţi, respectiv Institutul "Cantacuzino" şi Institutul de Sănătate Publică.

Adrian Streinu-Cercel a mai spus că de luni vor fi deschise în toată ţara centre de vaccinare în spitale şi policlinici, precizând că este vaccin pentru toată lumea, iar, în caz de nevoie, Institutul Cantacuzino poate produce noi doze.

Unde ne putem vaccina?

  • la cabinetele medicilor de familie

  • la Institutul "Matei Balş" din Capitală (strada Dr. Calistrat Grozovici nr. 1)

  • la Spitalul de Oftalmologie Lahovari

  • la Spitalul Colentin

  • la cabinetele specializate din cadrul policlinicilor

  • în cabinete speciale din interiorul fiecărui spital municipal, judeţean sau universitar

  • institutul "Matei Balş" din Capitală a deschis un cabinet special pentru imunizarea jurnaliştilor

  • Institutul "Cantacuzino" şi Institutul de Sănătate Publică (de luni, 11 ianuarie)

Care sunt simptomele gripei porcine?

  • febra,

  • oboseala,

  • inapetenţa,

  • tuse,

  • durere în gât.

Ce măsuri de igienă sunt recomandate pentru prevenirea îmbolnăvirii cu gripa porcină?

  • acoperiţi gura şi nasul cu o batistă atunci când tuşiţi sau strănutaţi şi aruncaţi batista la gunoi după utilizare;

  • spălaţi frecvent mâinile cu apă şi sapun, în special după ce strănutaţi sau tuşiţi; soluţiile pe bază de alcool pentru spălarea mâinilor pot fi utile;

  • evitaţi atingerea ochilor, nasului şi gurii deoarece virusul se poate răspândi pe această cale;

  • încercaţi să evitaţi contactul strâns cu persoane bolnave;

  • dacă va îmbolnăviţi de gripă, staţi acasă şi nu mergeţi la serviciu sau şcoală, limitând astfel contactul cu alte persoane bolnav.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici