Olena Zelenska, soţia preşedintelui ucrainean, a transmis un mesaj emoţionant: Primii nou-născuţi în război au văzut tavanul de beton al subsolului

Olena Zelenska, soţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a publicat pe pagina sa de Facebook o scrisoare deschisă în care reflectă asupra a ceea ce s-a întâmplat în Ucraina în ultimele două săptămâni, de la invazia rusă.

1043 afișări
Imaginea articolului Olena Zelenska, soţia preşedintelui ucrainean, a transmis un mesaj emoţionant: Primii nou-născuţi în război au văzut tavanul de beton al subsolului

„În pofida asigurărilor date de către mijloacele de propagandă susţinute de Kremlin, care numesc acest lucru o "operaţiune specială" - trăim, de fapt, o ucidere în masă a civililor ucraineni", a spus Zelenska.

În scrisoarea lungă şi plină de pasiune, ea a adăugat: "Poate că cele mai terifiante şi devastatoare efecte ale acestei invazii sunt victimele din rândul copiilor. Alice, în vârstă de opt ani, care a murit pe străzile din Okhtyrka în timp ce bunicul ei încerca să o protejeze. Sau Polina din Kiev, care a murit în bombardament împreună cu părinţii ei. Arseniy, în vârstă de 14 ani, a fost lovit în cap de resturi şi nu a putut fi salvat pentru că o ambulanţă nu a putut ajunge la timp la el din cauza incendiilor intense."

"Primii nou-născuţi în război au văzut tavanul de beton al subsolului, prima lor respiraţie a fost aerul acru al subteranului şi au fost întâmpinaţi de o comunitate prinsă în capcană şi terorizată. În acest moment, există câteva zeci de copii care nu au cunoscut pacea în viaţa lor", a scris ea.

Prima doamnă a Ucrainei a discutat, de asemenea, despre provocările legate de obţinerea de îngrijiri medicale esenţiale, precum şi despre valul tot mai mare de refugiaţi.

Ea a spus că preşedintele rus Vladimir Putin a subestimat rezistenţa ucrainenilor.

„În timp ce propagandiştii de la Kremlin se lăudau că ucrainenii îi vor primi cu flori ca pe nişte salvatori, ei au fost întâmpinaţi cu cocteiluri Molotov", a scris ea.

De asemenea, Zelenska le-a mulţumit oamenilor din întreaga lume pentru că i-au susţinut ţara şi a reluat cererea soţului ei pentru o zonă de interdicţie aeriană deasupra Ucrainei. "Închideţi cerul şi vom gestiona singuri războiul la sol", a spus ea.

Ea a concluzionat: "Mărturisesc şi spun lumii: războiul din Ucraina nu este un război "undeva acolo afară"." Acesta este un război în Europa, aproape de graniţele UE. Ucraina opreşte forţa care ar putea intra mâine în mod agresiv în oraşele voastre sub pretextul salvării civililor."

"Dacă nu îl oprim pe Putin, care ameninţă să înceapă un război nuclear, nu va exista niciun loc sigur în lume pentru niciunul dintre noi", a continuat ea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici