ONG-urile, invitate să se înscrie la dialog cu Guvernul, în grupuri de lucru pe mai multe teme

ONG-urile sunt invitate de ministrul pentru Dialog Social să se alăture unor grupuri de lucru constituite de Guvern pe domeniile educaţie, mediu, servicii sociale, sănătate, incluziune socială, pentru a fi consultate şi a participa la un Forum Naţional al Organizaţiilor Neguvernamentale.

147 afișări
Imaginea articolului ONG-urile, invitate să se înscrie la dialog cu Guvernul, în grupuri de lucru pe mai multe teme

ONG-urile, invitate să se înscrie la dialog cu Guvernul, în grupuri de lucru pe mai multe teme

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, va demara un amplu proces de consultare cu societatea civilă, al cărui scop final este organizarea unui Forum Naţional al Organizaţiilor Neguvernamentale, se arată într-un comunicat.

Marţi, în cadrul şedinţei de Guvern, Aurelia Cristea a înaintat membrilor Cabinetului o notă referitoare la necesitatea demarării procesului consultativ cu societatea civilă. Prin acesta se doreşte sprijinirea consultărilor publice pe marginea programului de guvernare, organizarea dialogului civic pe tematici şi domenii relevante pentru agenda publică şi creşterea numărului şi diversităţii organizaţiilor implicate în dialogul civic.

Primul pas în cadrul acestui proces a fost realizat în cadrul unor întâlniri cu organizaţiile membre ale Consiliului Economic şi Social (CES). Ulterior au fost stabilite grupuri de lucru care se circumscriu programului de guvernare, pe domenii precum: educaţie, mediu, servicii sociale, sănătate, incluziune socială. Pe parcursul următoarelor luni sunt aşteptate să se alăture grupurilor de lucru toate organizaţiile neguvernamentale interesate şi care desfăşoară o activitate relevantă pentru domeniile respective.

Organizaţiile interesate sunt rugate să trimită o scrisoare de intenţie şi o prezentare a activităţii în domeniile corespunzătoare grupurilor de lucru vizate la adresa dialogcivic@mmuncii.ro. Perioada de transmitere a documentelor solicitate este 26 mai - 10 iunie.

Scopul acestui proces consultativ este de a pregăti un Forum Naţional al Organizaţiilor Neguvernamentale, prilej cu care să se realizeze un acord civic pe principalele teme cu impact social şi economic din programul de guvernare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici