ONU: există rapoarte credibile potrivit cărora Rusia a folosit în Ucraina bombe cu fragmentare

Reprezentanţii ONU susţin că au rapoarte credibile potrivit cărora Rusia a folosit în războiul din Ucraina bombe cu fragmentare. Utilizarea acestora poate constitui crimă de război, anunţă cei de la ONU, citaţi de Sky News.

2477 afișări
Imaginea articolului ONU: există rapoarte credibile potrivit cărora Rusia a folosit în Ucraina bombe cu fragmentare

ONU: există rapoarte credibile potrivit cărora Rusia a folosit în Ucraina bombe cu fragmentare

Biroul pentru drepturile omului din cadrul ONU a anunţat că a primit „rapoarte credibile” privind mai multe cazuri în care forţele ruse au folosit muniţie cu fragmentare în zonele populate din Ucraina. Utilizarea acestor arme ar putea constitui crime de război, au spus reprezentanţii ONU.

„Din cauza efectelor lor extinse, utilizarea muniţiei cu fragmentare în zonele populate este incompatibilă cu principiile dreptului internaţional umanitar care guvernează desfăşurarea ostilităţilor. Le reamintim autorităţilor ruse că atacurile direcţionate împotriva civililor şi a obiectelor civile, precum şi aşa-numitele bombardamente zonale în oraşe şi sate... sunt interzise de dreptul internaţional şi pot echivala cu crime de război”, a declarat Liz Throssell, purtătorul de cuvânt al biroului ONU.

Bombele cu fragmentare au un mecanism care le permite să explodeze de mai multe ori, acoperind astfel zone întinse şi făcând pagube însemnate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
bombe,
dispersie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici