Oprescu a discutat cu primarul din Ankara despre un sistem de iluminat public ecologic în Bucureşti

Construirea unei moschei în Bucureşti şi a unei biserici creştine în Ankara, investiţii din partea oamenilor de afaceri turci, şi implementarea unui sistem de iluminat public ecologic în Capitală s-au numărat printre subiectele discutate miercuri de edilul Sorin Oprescu şi omologul său din Ankara.

146 afișări
Imaginea articolului Oprescu a discutat cu primarul din Ankara despre un sistem de iluminat public ecologic în Bucureşti

Sorin Oprescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Acum un an, ne-au recomandat un sistem de iluminat ecologic pentru oraş, pe care încercăm să-l implementăm, mai ales că este vorba despre o economisire de 38% a curentului electric", a arătat primarul general al Capitalei, după discuţiile purtate cu Melih Gokcek la sediul municipalităţii bucureştene.

La întâlnirea celor doi edili, a fost abordată, de asemenea, problema transportului urban şi a fluidizării circulaţiei.

În privinţa soluţiilor din capitala Turciei legate de transport şi trafic, Oprescu a menţionat "tehnologia la nivelul subtrecerilor de la marile bulevarde, pentru a fluidiza circulaţia".

În privinţa construirii la Bucureşti a unei moschei, primarul general al Capitalei a arătat că a identificat mai multe locuri pe care urmează să le vizioneze cu ambasadorul Turciei, pentru a vedea unde urmează să fie ridicată construcţia.

Oprescu a mai arătat că proiectul va fi bilateral, în acest sens urmând ca la Ankara să fie construit un lăcaş de cult creştin.

"Dorim să construim o moschee în Bucureşti (...), având în vedere faptul că, aici, comunitatea turcă şi cea musulmană este foarte mare. Am purtat discuţiile şi în sensul promisiunii pe care preşedintele republicii (Traian Băsescu - n.r.) a făcut-o în vizita sa de acum o lună sau două, în Turcia. Este vorba despre un proiect bilateral, prin care se doreşte construirea unei biserici creştine în Ankara, pentru că şi în Istanbul sunt foarte mulţi creştini", a explicat Sorin Oprescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici