Oprescu: Am de gând să măresc trotuarele de la Calea Victoriei, să pot să fac pista de biciclete

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat duminică, în emisiunea "După 20 de ani", că municipalitatea intenţionează să mărească trotuarele de pe Calea Victoriei şi să amenajeze pista destinată bicicliştilor pe această arteră.

665 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Am de gând să măresc trotuarele de la Calea Victoriei, să pot să fac pista de biciclete

Oprescu: Am de gând să măresc trotuarele de la Calea Victoriei, să pot să fac pista de biciclete (Imagine: AFP/ Mediafax Foto(

"Am de gând să măresc trotuarele de la Calea Victoriei, să pot să fac pista de biciclete pe o parte, dus-întors", a spus edilul, la Pro TV.

Tot legat de Calea Victoriei, Oprescu a anticipat că aceasta va fi o arteră de promenadă mai atractivă după ce vor fi amenajate şi "prăvălii, cafetării şi restaurante".

Cu acelaşi prilej, primarul general s-a declarat "fericit" de faptul că şoferii n-au avut o reacţie negativă în urma închiderii temporare a două porţiuni din Calea Victoriei şi Kiseleff, în cadrul campaniei "Bicicleşti" care a fost lansată de Gândul şi Pro Sport.

"Am fost foarte fericit când am văzut că nu înjură ăia din maşini", a spus edilul, care a agreat ca cele două artere să fie puse la dispoziţia bucureştenilor amatori de activităţi în aer liber.

În aceeaşi emisiune, primarul general a precizat că în Bucureşti există 172 de kilometri de piste pentru biciclete, "din care 63 de kilometri sunt blocaţi de Poliţie, care a spus că nu sunt corespunzători", deşi porţiunile respective au fost făcute, potrivit lui Oprescu, în baza unei autorizaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici