Oprescu cere asigurarea construcţiilor provizorii, pentru a nu fi doborâte de furtună

Primarul general, Sorin Oprescu, a cerut joi organizatorilor de evenimente din Bucureşti să îşi asigure construcţiile provizorii şi constructorilor să ia măsuri de punere în siguranţă a lucrărilor, pentru evitarea oricăror incidente provocate de intemperii, având în vedere atenţionarea emisă de ANM.

166 afișări
Imaginea articolului Oprescu cere asigurarea construcţiilor provizorii, pentru a nu fi doborâte de furtună

Oprescu cere asigurarea construcţiile provizorii, pentru a nu fi doborâte de furtună (Imagine: Marius Dumbraveanu/Arhiva Mediafax Foto)

În toate regiunile ţării, începând cu cele din sud-vest, vor fi ploi torenţiale, vijelii şi grindină, de joi, ora 10.00, până vineri, la ora 18.00, potrivit unei informări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM)

Având în vedere atenţionarea emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a cerut joi, în cadrul unei şedinţe operative, să fie verificate zonele inundabile şi să fie curăţate rigolele şi gurile de scurgere, astfel încât, în urma ploii, să nu se producă inundaţii.

Oprescu a făcut apel la organizatorii de evenimente din Bucureşti să îşi asigure construcţiile provizorii şi la constructori să ia măsurile de punere în siguranţă a lucrărilor, pentru evitarea oricăror incidente provocate de intemperii, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Municipiului Bucureşti.

Astfel, echipele Apa Nova vor verifica zonele inundabile, iar conducerea Administraţiei Străzilor va dispune verificarea şi remedierea eventualelor semafoare defecte.

Echipele de salubrizare vor trebui să îndepărteze crengile rupte şi bannerele sau alte materiale care ar putea fi doborâte de vânt, iar împreună cu angajaţii Apa Nova vor curăţa rigolele şi gurile de scurgere a apei.

Reprezentanţii Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti vor lua măsurile necesare astfel încât copacii afectaţi de furtună să nu reprezinte un pericol pentru cetăţeni, iar angajaţii Luxten vor verifica şi remedia defecţiunile provocate la reţeaua de alimentare a iluminatului public, a precizat municipalitatea în comunicatul citat.

Bucureştenii pot sesiza eventualele probleme la numărul de telefon gratuit 0800.800.868.

În 18 mai, în urma vijeliei din Capitală, la numărul 112 au fost înregistrate 650 de apeluri între orele 15.30 şi 22.00, potrivit datelor centralizate atunci la Ministerul Afacerilor Interne.

Persoanele care au sunat la 112 au anunţat 174 de incidente, dintre care 140 de arbori doborâţi de vântul puternic, trei panouri publicitare căzute, 21 de corturi şi construcţii provizorii afectate, şapte cabluri electrice şi trei stâlpi căzuţi.

Optsprezece persoane au fost transportate la spital, fiind lovite de panouri publicitare şi de construcţii provizorii doborâte de furtună.

O femeie rănită în urma prăbuşirii unui cort din zona străzii Baba Novac, în Sectorul 3 al Capitalei, în care era organizat un târg de haine, a murit la Spitalul "Sfântul Pantelimon", unde fusese dusă în comă, cu fractură craniană.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici