Oprescu i-a dat lui Alemanno "Cheia Bucureştiului". Edilul Romei i-a oferit o machetă a "Lupoaicei"

Primarul Sorin Opescu i-a oferit edilului Romei "Cheia Oraşului Bucureşti" şi a primit de la Giovanni Alemanno o copie în miniatură a statuii Lupoaicei, fiind invitat într-o vizită oficială în capitala Italiei, pentru inaugurarea Biroul de Prezenţă a Primăriei Municipiului Bucureşti.

115 afișări
Imaginea articolului Oprescu i-a dat lui Alemanno "Cheia Bucureştiului". Edilul Romei i-a oferit o machetă a "Lupoaicei"

Oprescu i-a dat lui Alemanno "Cheia Bucureştiului". Edilul Romei i-a oferit o machetă a "Lupoaicei" (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

În cea de a doua zi a vizitei sale la Bucureşti, primarul Romei, Giovanni Alemanno, a vizitat împreună cu Sorin Oprescu mai multe zone ale Capitalei.

Sâmbătă dimineaţă, cei doi edili au mers în Pădurea Băneasa, unde are loc o acţiune de ecologizare cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, apoi au vizitat o clinică privată de la marginea Bucureştiului, precum şi şantierul de la Pasajul Basarab.

La finalul vizitelor, Sorin Oprescu şi Giovanni Alemanno s-au retras aproximativ o oră într-o discuţie privată, la sediul municipalităţii, la finalul căreia edilul Capitalei a ţinut un discurs despre beneficiile şi oportunităţile colaborării dintre cele două oraşe, după care i-a înmânat primarului Romei "Cheia Oraşului Bucureşti".

"Mă onorează şi mă bucură prezenţa dumneavoastră aici la Bucureşti. Roma şi Bucureştiul au fost împreună tot timpul", i-a spus Oprescu lui Alemanno.

Oprescu a mai spus că între cele două capitale trebuie puse bazele unei strânse şi adevărate colaborări, "aşa cum ne dorim de mult timp".

Primarul Romei, Giovanni Alemanno, s-a arătat impresionat de "căldura" cu care a fost primit la Bucureşti.

"Am rămas foarte impresionat de cât de drăguţ şi de călduros ne-aţi primit. Această vizită dă roade concrete şi importante. Eu cred că după această întâlnire nu va mai exista niciun motiv pentru care să existe neînţelegeri între popoarele noastre. În toate popoarele de pe acest pământ există persoane corecte şi altele mai puţin corecte. Ceea ce trebuie să facem noi e să lucrăm împreună, să colaborăm, să le punem în valoare pe cele corecte, să ajutăm numeroşii români care lucrează la Roma şi pe numeroşii italieni care lucrează în România, pentru că asta este baza raporturilor, relaţiilor noastre", i-a spus Alemanno lui Oprescu.

Giovanni Alemanno a adăugat că există posibilitatea unei colaborări constante sociale economice şi culturale între Bucureşti şi Roma.

Cu această ocazie Alemanno, l-a invitat oficial pe primarul Sorin Oprescu într-o vizită oficială în capitala italiană, ocazie cu care doreşte să inaugureze Biroul de Prezenţă a Primăriei din Bucureşti la Roma.

Alemanno i-a oferit apoi lui Oprescu o copie în miniatură a statuii Lupoaicei inaugurate în Piaţa Sfântul Gheorghe, care de vineri se numeşte Piaţa Roma.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici