Oprescu vrea inventarul gropilor de pe arterele Bucureştiului

Primarul general Sorin Oprescu a cerut, luni, Administraţiei Străzilor un inventar al gropilor formate pe arterele bucureştene, dar şi o întâlnire cu firmele care au în garanţie aceste străzi, pentru a stabili modul în care vor fi făcute reparaţiile.

18 afișări
Imaginea articolului Oprescu vrea inventarul gropilor de pe arterele Bucureştiului

Oprescu vrea inventarul gropilor de pe arterele Bucureştiului (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Oprescu i-a solicitat directorului Adminstraţiei Străzilor, Alina Roman, la Comandamentul de iarnă, o lista completă a arterelor pe care s-au format gropi şi a locurilor în care constructorii nu au efectuat reparaţiile necesare.

În acest sens, Alina Roman a declarat că acolo unde constructorii nu au intrat pentru a repara gropile, a fost executată garanţia de bună execuţie.

Edilul şef al Capitalei a convocat, marţi la prânz, o şedinţă la care să participe şi constructorii şi în cadrul căreia să fie stabilite priorităţile de acţiune pentru reparaţiile temporare ale străzilor.

De asemenea, primarul general le-a cerut operatorilor de salubrizare să continue operaţiunile de deszăpezire, inclusiv pe arterele secundare. Oprescu a stabilit două direcţii principale de acţiune, respectiv strângerea zăpezii de pe bulevardele principale şi îndepărtarea podurilor de gheaţă de pe străzile laterale, chiar şi manual acolo unde utilajele nu pot interveni. Primarul general a subliniat că va trebui acordată atenţie deosebită pasajelor, pantelor şi podurilor.

Edilul şef a subliniat că şi în perioada următoare va ninge în Capitală şi le-a cerut operatorilor de salubrizare să aibă toate utilajele pregătite de intervenţie şi să se asigure că au stocuri suficiente de combustibil şi de soluţii antiderapante.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici