Opt medalii pentru studenţii Universităţii din Bucureşti la un concurs internaţional de matematică

Studenţii Facultăţii de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti au ocupat primele locuri la concursul de matematică South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students (SEEMOUS), obţinând patru medalii de aur şi câte două de argint şi bronz.

137 afișări
Imaginea articolului Opt medalii pentru studenţii Universităţii din Bucureşti la un concurs internaţional de matematică

Opt medalii pentru studenţii Universităţii din Bucureşti la un concurs internaţional de matematică

Cele mai bune rezultate le-au obţinut Andrei Deneanu, Vlad Matei, Daniel Drimbe şi Flavian Georgescu, care au cucerit patru medalii de aur. Radu Ţiţiu şi Oana Camburu au obţinut două medalii de argint, iar Alexandra Munteanu şi Victor Alban două medalii de bronz, se arată într-un comunicat de luni al Universităţii din Bucureşti.

De asemenea, studentul Andrei Deneanu a primit premiul special pentru o soluţie deosebită la una dintre problemele din concurs.

Echipa de studenţi a reprezentat Universitatea din Bucureşti sub îndrumarea conferenţiarului doctor Cornel Băeţica şi a asistentului doctor Gabriel Mincu, cadre didactice ale Facultăţii de Matematică şi Informatică.

Cea de-a patra ediţie a concursului de matematică SEEMOUS, desfăşurată în perioada 8-14 martie 2010, la Plovdiv, în Bulgaria, a oferit ocazia multor studenţi din Albania, Bulgaria, Cipru, Grecia, Israel, România şi Rusia să rezolve probleme provocatoare.

Competiţia, lansată în 2007 de către Societatea Matematică a Europei de Sud-Est, îşi propune să fie o platformă pentru crearea oportunităţilor de schimb de informaţii şi pentru dezvoltarea de parteneriate şi reţele între instituţiile participante.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici