Oradea: Trei răniţi şi un mort după prăbuşirea unei porţiuni dintr-o construcţie (Video)

O porţiune de beton din construcţia mall-ului Oradea Plaza s-a prăbuşit, o persoană murind şi alte trei fiind rănite, dintre care două grav, potrivit reprezentanţilor Ambulanţei.

480 afișări
Imaginea articolului Oradea: Trei răniţi şi un mort după prăbuşirea unei porţiuni dintr-o construcţie (Video)

Oradea: Trei răniţi şi un mort după prăbuşirea unei porţiuni dintr-o construcţie (Imagine: ştirileprotv.ro)

Doi dintre muncitorii răniţi după ce o porţiune a construcţiei mall-ului Oradea Plaza s-a prăbuşit peste ei sunt în stare critică, potrivit medicilor.

Potrivit dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD Oradea, doi din cei trei muncitori răniţi sunt în stare foarte gravă.

"Cele două persoane sunt în stare critică şi pronosticul este rezervat, iar cel de-al treilea este rănit mai uşor", a declarat dr. Borcea, care a precizat că una dintre victime este dusă spre sala de operaţii, iar celelalte sunt investigate medical.

O porţiune de beton din construcţia mall-ului Oradea Plaza s-a prăbuşit, joi, o persoană murind şi alte trei fiind rănite, dintre care două grav.

Potrivit dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD Oradea, un planşeu metalic s-a desprins şi a căzut peste cei patru muncitori. Unul dintre ei a murit pe loc, iar trei au fost răniţi, fiind transportaţi la Spitalul Judeţean Oradea.

Muncitorii turnau o şapă de beton la etajul al doilea în momentul în care plafonul s-a prăbuşit sub greutarea betonului turnat.

Numeroase echipaje de urgenţă ale Poliţiei, Ambulanţei, SMURD, ISU, Jandarmeriei, Inspectoratului de Stat în Construcţii şi Inspectoratului de Muncă se află în zona accidentului.

Construcţia se află în centrul civic al municipiului Oradea, o zonă foarte aglomerată, fiind situată chiar în vecinătatea unei staţii de tramvai.

Viitorul mall se află în construcţie de aproape doi ani şi avea ca termen iniţial de finalizare toamna anului 2008. Inaugurarea s-a amânat, însă, pentru acest an.

Oradea Plaza va avea patru etaje şi o suprafaţă de peste 4000 de metri pătraţi, urmând să adăpostească birouri, spaţii comerciale şi o parcare subterană.

Militarii caută alte posibile victime la mall-ul Oradea Plaza

Militarii caută alte posibile victime sub porţiunea prăbuşită a mall-ului Oradea Plaza, acolo deplasându-se numeroase echipaje de urgenţă ale Poliţiei, Ambulanţei, SMURD, ISU, Jandarmeriei, Inspectoratului de Stat în Construcţii şi Inspectoratului de Muncă.

Perimetrul a fost securizat, iar autorităţile nu lasă nici cetăţenii, nici presa să se apropie de locul accidentului.

Sub dărâmături, militarii continuă să caute alte posibile victime.

Şef ITM: Planşeul s-a prăbuşit din cauza supraîncărcării cu masa turnată de beton

Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bihor, Liviu Lupea, a declarat că din primele date rezultă că planşeul mall-ului aflat în construcţie s-a prăbuşit din cauza supraîncărcării acestuia cu masa turnată de beton, care a afectat rezistenţa structurii.

Potrivit sursei citate, la ridicarea Oradea Plaza lucrează în jur de opt firme.

"Până în acest moment, am identificat opt firme care lucrau la această construcție. O echipă formată din cinci muncitori, aparținând unei societăți din Constanța, care a fost supusă evenimentului lucra la turnarea betonului. Cei patru s-au aflat sub planșeul sub care se turna beton, or ei nu aveau ce căuta acolo. Și dacă planșeul respectiv nu se prăbușea, era caz de contravenție. Așa, că s-a prăbușit, fenomenul s-a agravat", a declarat Lupea.

Potrivit acestuia, inspectorii ITM sunt în continuare la locul accidentului pentru efectuarea unei expertize tehnice și pentru a defini culpa potențială, "care poate fi de proiectare, de execuție sau le poate include pe ambele".

Liviu Lupea a afirmat că, în urma anchetei, este foarte probabil ca administratorii firmei din Constanța să fie amendați pentru că nu au luat măsurile în vederea evitării accidentului.

Video Ştirileprotv.ro

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici