Oraşul din România unde comunismul a rezistat încă 30 de ani după căderea regimului lui Ceauşescu

A dispărut unul dintre simbolurile oraşului Galaţi. Este vorba despre mesajul comunist „Trăiască PCR” realizat din litere de metal de mari dimensiuni şi amplasat pe un bloc din oraş. Acesta a fost dat jos joi, de membrii Asociaţiei „Curăţăm Galaţiul”, ajutaţi de locatarii blocului.

4315 afișări
Imaginea articolului Oraşul din România unde comunismul a rezistat încă 30 de ani după căderea regimului lui Ceauşescu

La 30 de ani de la căderea comunismului, mesajul „Trăiască PCR” a fost dat jos de pe un bloc din Galaţi

Literele de metal care compuneau mesajul comunist au fost montate în anul 1965.

Construcţia metalică a rezistat timpului şi în 55 de ani nu a pierdut decât o literă. După 1989, mesajul a fost contestat de numeroase ori, iar oamenii au solicitat înlăturarea acestuia.

La 30 de ani de la căderea comunismului, membrii unei asociaţii împreună cu gălăţenii care locuiesc în imobil au dat jos construcţia metalică.

„Simbolurile şi mesajele comuniste nu au ce caută în oraşul Galaţi! Comunitatea Curăţăm Galaţiul a făcut ceea ce autorităţile nu au făcut în 30 de ani. Relicva comunistă de pe strada Gheorghe Asachi, din Ţiglina 3, a fost astăzi îndepărtată. Mesajul, <Trăiasca PCR>, scris cu litere de metal, fusese montat în 1965, odată cu terminarea blocului A12. În 55 de ani doar litera P a căzut, la o furtună. În această dimineaţă, Dumitru Marian şi Neculai Pleşa, membri ai Comunităţii Curăţăm Galaţiul, cu permisiunea administraţiei blocului şi cu ajutorul locatarilor, au îndepărtat mesajul comunist de pe faţada imobilului. Facem apel la gălăţeni ca, în cazul în care au cunoştinţă despre alte mesaje sau simboluri similare, să ni le semnaleze, pentru a le îndepărta. Înţelegem că autorităţile sunt prea ocupate cu întreţinerea bordurilor, aşa că suntem noi dispuşi să dăm o mână de ajutor”, au anunţat reprezentanţii Asociaţiei „Curăţăm Galaţiul”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici