Orban, despre solicitarea de a elimina termoscanarea elevilor. „Avocatul Poporului se comportă mai mult ca avocatul PSD”

Premierul Ludovic Orban a spus, sâmbătă, referitor la solicitarea venită din partea Avocatului Poporului de eliminare a termometrizării elevilor, înainte de exemanele naţionale că, „Avocatul Poporului se comportă mai mult ca avocatul PSD”.

1586 afișări
Imaginea articolului Orban, despre solicitarea de a elimina termoscanarea elevilor. „Avocatul Poporului se comportă mai mult ca avocatul PSD”

„În ceea ce îi priveşte prezenţa la examen este reglementată, nu cred că Avocatul Poporului are vreun motiv să ia poziţiile publice pe care le ia, decât vreun motiv de natură politică, pentru că în ultima vreme se pare că se comportă mai mult ca avocatul PSD, decât avocatul românilor. În ceea ce priveşte persoanele care nu pot să dea examen şi e vorba de ambele examene, se va organiza o sesiune de examinare ulterioară, la două săptămâni. Vor avea dreptul de a da examen. Asta este decizia care a fost anunţată. Nici unui copil nu-i va fi răpit dreptul de a-şi da examenul şi în bază examinării să poată să urmeze, fie să se înscrie la un liceu unde doreşte, fie ulterior să-şi urmeze cariera universitară, în cazul în care doreşte să aibă o carieră universitară”, a spus Orban.

Avocatul Poporului recomandă Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii ca elevilor care dau BAC-ul sau Evalurea Naţională să nu li se ia temperatura înainte de examen, potrivit unui document publicat pe site-ul instituţiei.

Instituţia Avocatului Poporului solicită ca limita de 37,3 grade să fie eliminată dintre condiţiile impuse elevilor care urmează să dea Evalurea Naţională şi Bacalaureatul.

Pe de altă parte, Ministerul Educaţiei nu vrea să renunţe la termoscanare şi va testa de patru ori elevii cu temperatură mai mare de 37,3. Părinţii spun că aceşti elevi ar trebui să dea examenul alături de colegii lor.

Ministerul Educaţiei a anunţat că cei care au temperatura peste 37,3 grade vor mai fi testaţi de încă trei ori, la un interval de două-cinci minute.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici