Organele poliţistului ce şi-a împuşcat mortal părinţii vor fi prelevate pentru transplant

Sora poliţistului care şi-a împuşcat mortal părinţii şi care a încercat apoi să se sinucidă, intrând în moarte cerebrală, şi-a dat acceptul ca rinichii, ficatul, cordul şi corneele tânărului să fie prelevate şi transplantate unor suferinzi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

232 afișări
Imaginea articolului Organele poliţistului ce şi-a împuşcat mortal părinţii vor fi prelevate pentru transplant

Organele poliţistului ce şi-a împuşcat mortal părinţii vor fi prelevate pentru transplant (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, Carmen Pantiş, a declarat, joi după-amiază, corespondentului MEDIAFAX că sora poliţistului Gabriel Venter, cel care miercuri seară şi-a împuşcat părinţii şi apoi şi-a tras un glonţ în cap, şi-a dat acceptul ca organele acestuia să fie prelevate.

Medicii Secţiei de Terapie Intensivă a spitalului, unde poliţistul este internat în comă profundă, au constatat joi moartea cerebrală a acestuia.

"Încă nu ştim dacă toate acestea vor putea fi prelevate, dar sora poliţiştului şi-a dat acordul pentru a preleva cordul pacientului, rinichii, ficatul şi corneea, în cursul serii, la operaţie urmând să participe medici din Cluj, Bucureşti şi cel mai probabil din Târgu Mureş", a declarat corespondentului MEDIAFAX dr. Carmen Pantiş.

Operaţia ar urma să se desfăşoare la Spitalul Judeţean Oradea.

Miercuri noapte, poliţistul Gabriel Venter şi-a împuşcat mortal părinţii, după care şi-a tras un glonţ în cap, el fiind dus la spital în comă profundă.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Viorel Gavra, declara că tragicele evenimente au început miercuri, în jurul orei 21.30, când Venter a mers cu maşina personală la locul de muncă al tatălui său, care lucra pe strada Rampei, în zona Triajului CFR, ca agent de pază. Poliţistul l-a împuşcat în zona abdominală, martorii relatând că s-au auzit două focuri de armă.

Ulterior, poliţistul a mers la locuinţa mamei sale, pe care a împuşcat-o, după care s-a împuşcat în cap, în interiorul autoturismului, în maşină fiind găsit pistolul agentului.

Anchetatorii orădeni suspectează că poliţistul voia să îşi ucidă şi iubita, pe care o rugase să coboare faţa blocului, dar aceasta nu a coborât de teamă.

Poliţistul este cercetat penal de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pentru omor calificat şi omor deosebit de grav. Potrivit medicilor însă, poliţistul, care fusese internat în comă la Spitalul Judeţean din Oradea, nu are nicio şansă de supravieţuire, fiind în moarte cerebrală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici