OUG pentru majorarea salarială a personalului nedidactic, pe ordinea de zi suplimentară - surse

Guvernul a publicat, joi dimineaţă, agenda şedinţei, pe listă lipsind, însă, ordonanţa de urgenţă pentru acordarea sporului de vechime pentru personalul nedidactic, anunţată miercuri atât de sindicalişti, cât şi de premierul Sorin Grindeanu.

2023 afișări
Imaginea articolului OUG pentru majorarea salarială a personalului nedidactic, pe ordinea de zi suplimentară - surse

OUG pentru majorarea salarială a personalului nedidactic, pe ordinea de zi suplimentară - surse (Imagine: Elvira Gheorghita/ Foto Mediafax)

Potrivit unor surse guvernamentale, ordonanţa de urgenţă privind majorarea salarială a personalului nedidactic va intra pe ordinea de zi suplimentară, deoarece nu au fost încă emise toate avizele, lucru care ar trebui să se întâmple până la ora începerii şedinţei.

Conform unui comunicat de presă de miercuri al Executivului, Guvernul va promova o Ordonanţă de Urgenţă în şedinţa de joi, în scopul soluţionării problemelor apărute în salarizarea personalul nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar. Soluţia avută în vedere vizează aşezarea pe grilă, în funcţie de vechime, a salariilor acestei categorii de personal, iar măsura va fi aplicată începând cu luna februarie 2017. Astfel, potrivit noii grile de salarizare, drepturile personalului nedidactic din învăţământ se vor încadra între salariul minim pe economie, respectiv 1.450 de lei, şi 1947 lei.

Pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Executivului figurează un proiect de lege privind ratificarea Acordului de împrumut, cel de-al doilea împrumut pentru politici de dezvoltare privind eficientizarea finanţelor publice şi creşterea economică, dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la Bucureşti, la 20 decembrie 2016, mai multe proiecte de hotărâri, precum şi două memorandumului, unul privind reiterarea candidaturii României pentru găzduirea la Bucureşti a unui birou extern al Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (OMPI), una dintre agenţiile specializate ale Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Organizaţia Mondială pentru Proprietate Intelectuală reprezintă una dintre agenţiile specializate ale Organizaţiei Naţiunilor Unite. Francis Gurry a fost reales în funcţia de director general OMPI în 2014, pentru al doilea mandat (2014 - 2020).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici