(P) 8 idei grozave pentru a vă ajuta să vă depozitaţi îmbrăcămintea de seară

208 afișări
Imaginea articolului (P) 8 idei grozave pentru a vă ajuta să vă depozitaţi îmbrăcămintea de seară

Există o mulţime de informaţii despre cum să depozitaţi o rochie de mireasă, dar cum rămâne cu celelalte haine frumoase din viaţa dvs.? Hainele dvs. de ocazie merită la fel de multă atenţie şi grijă.

Când vine vorba de depozitarea îmbrăcămintei de ocazie specială, procesul este similar cu păstrarea unei rochii de mireasă, iar cele mai importante patru cuvinte din organizarea garderobelor şi soluţiile de depozitare a hainelor sunt:

  • Curat: În primul rând, duceţi-vă îmbrăcămintea să fie curăţată profesional. Nu depozitaţi articole de îmbrăcăminte care nu au fost curăţate sau orice pete vor deveni permanente.
  • Răcoros: Păstraţi hainele speciale într-un loc răcoros, unde nu vor fi expuse la umiditate sau căldură.
  • Întuneric: Lumina soarelui nu este cel mai bun prieten al îmbrăcămintei dvs. Lumina intensă va face ca culorile să se estompeze şi chiar să deterioreze ţesăturile delicate, aşa că ţineţi hainele departe de lumină.
  • Uscat: Umezeala favorizează mucegaiul şi igrasia, deci asiguraţi-vă că vă păstraţi hainele speciale într-o zonă uscată.

În funcţie de sistemul dvs. de dulapuri şi spaţiu, alegeţi între depozitarea în cutii sau pe umeraş. Dacă aveţi un sistem de dulapuri  care să găzduiască articole de îmbrăcăminte cu agăţare lungă, atunci puteţi agăţa rochii de ocazie sau costume lungi. Dacă nu aveţi spaţiu, atunci alegeţi un spaţiu de depozitare în care puteţi aşeza mai multe articole de îmbrăcăminte unele peste altele, dar asiguraţi-vă că aveţi spaţiu şi o mulţime de hârtie absorbantă fără acid care vă ajută să păstraţi ţesătura din a deveni galbenă.

Iată câteva dintre modalităţile prin care vă puteţi depozita îmbrăcămintea de ocazie:

Pe umeraş

Avantajul agăţării unui articol de îmbrăcăminte este de a preveni cutele greu de îndepărtat. Investiţi într-un umeraş de bună calitate, care va susţine greutatea hainelor - mai ales dacă rochia are margele sau alte podoabe. Căptuşiţi umeraşul cu hârtie şi atârnaţi rochia folosind balenele pentru un sprijin suplimentar. Pentru asta sunt acele curele lungi enervante.

În dressing

Dacă există mărgele pe rochie, acoperiţi-o sau înfăşuraţi-o în hârtie pentru a o proteja. Puneţi hârtie în corset, mâneci şi orice pliuri adânci ale ţesăturii, pentru a vă ajuta să păstraţi forma rochiei. Păstraţi rochia într-o husă de îmbrăcăminte realizată din pânză, cum ar fi muselină nealbită, nevopsită, astfel încât să poată respira. Nu utilizaţi plastic pentru depozitare pe termen lung.

În cutii

Folosiţi o cutie de depozitare din carton, fără acid, şi căptuşiţi-o cu hârtie absorbantă. Pentru rochii, în special rochii cu mărgele, aşezaţi mai întâi tivul în cutie, apoi pliaţi rochia. Dacă rochia este foarte lungă, aşezaţi-o în stil acordeon cu hârtie între fiecare pliu. Asiguraţi-vă că înfăşuraţi fiecare rochie astfel şi aşezaţi-le una peste alta în cutie.

Depozitarea costumelor

Atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei, costumele ar trebui să fie agăţate pe un umeraş de calitate din lemn, care are o formă la umăr şi se arcuieşte uşor înainte, pentru a susţine şi a menţine forma umerilor sacoului de costum. Pentru pantaloni, puteţi să îi atârnaţi de umeraşele pentru a îi menţine netezi sau îi puteţi plia folosind „pliul Saville Row”, dezvoltat de celebrii croitori de costume din Londra. Luaţi pantalonii de picioare şi pliaţi unul prin umeraş până când tivul ajunge la picioare, apoi pliaţi al doilea picior în mod similar peste primul.

Costumele au nevoie de aer care să circule, aşa că nu introduceţi mai multe costume într-o singură husă de îmbrăcăminte. Folosiţi fie o husă de îmbrăcăminte din pânză, care este bună atât pentru ţesăturile de bumbac, fie una din lână. Pentru a păstra moliile la distanţă, depozitaţi-vă costumele cu produse antimolii. Cel mai bun mod de a depozita costume de lână şi alte materiale este într-un dulap din cedru personalizat, pentru a vă asigura că sunt complet protejate.

Depozitarea pantofilor

În mod ideal, aţi păstra pantofii de ocazie pe un raft de pantofi personalizat, separat de pantofii de zi cu zi. Rafturile pentru pantofi facilitează organizarea încălţămintei într-un dulap şi ajută la menţinerea acestora în stare bună. O altă soluţie de depozitare pentru pantofii de ocazie specială este păstrarea lor în cutii umplute cu hârtie, pentru a ajuta la menţinerea formei, împreună cu pliculeţele de silicagel care vin cu pantofi noi. Nu uitaţi să le păstraţi data viitoare când cumpăraţi pantofi sau puteţi cumpăra silicagel online.

Nu depozitaţi pantofii din piele de căprioară şi piele în plastic, deoarece aceştia trebuie să respire în timp ce sunt depozitaţi. Plasticul provoacă mucegai sau decolorare, aşa că înfăşuraţi pantofii din piele de căprioară şi piele în ţesuturi fără acid, înainte de depozitare.

Dacă nu aveţi spaţiu pentru cutii, depozitaţi pantofii în pungi separate de pânză într-o cutie mai mare, astfel încât să le puteţi păstra pe toate împreună. Etichetaţi exteriorul cutiei sau al pungii, astfel încât să ştiţi ce este în interior. La fel ca în cazul hainelor, asiguraţi-vă că încălţămintea este cât mai curată posibil înainte de a le pune la loc.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici