(P) Soluţii de economisire a spaţiului pentru mobilierul de spălătorie şi baie

Tendinţa de a avea locuinţe mai mici este proporţională cu timpul pe care îl petrecem acasă şi cu absenţa spaţiilor mari în oraşele noastre. Prin urmare, ne vedem adesea nevoiţi să o lăsăm mai moale cu mobilierul de casă, cu obiectele de mobilier şi chiar cu aparatele electrocasnice (sau cel puţin să reducem dimensiunile).

286 afișări
Imaginea articolului (P) Soluţii de economisire a spaţiului pentru mobilierul de spălătorie şi baie

(P) Soluţii de economisire a spaţiului pentru mobilierul de spălătorie şi baie

Maşina de spălat rufe este însă unul dintre aparatele de care pur şi simplu nu ne putem lipsi în casele noastre: având în vedere acest lucru, iată câteva sfaturi despre cum să îţi mobilezi spălătoria sau baia, pentru a exploata cât mai bine fiecare colţ al locuinţei tale.

Maşină de spălat standard cu încărcare frontală

Înainte de a începe căutarea de soluţii de economisire a spaţiului, merită să menţionăm că maşinile de spălat standard cu încărcare frontală pot fi mult mai puţin voluminoase decât îţi dai seama. De fapt, în general, acestea măsoară în jur de 60 cm în adâncime şi lăţime şi aproximativ 85 cm în înălţime. Adevăratul câştig constă însă în capacitatea tamburului, care, pentru maşinile de spălat de dimensiuni standard, este de până la 12 kg, cu o clasificare energetică de clasa A+++, ideală pentru familiile numeroase sau pentru cei care spală frecvent plapume şi haine voluminoase. Prin urmare, îţi recomandăm să verifici cu atenţie măsurile băii sau ale spălătoriei tale înainte de a lua în considerare achiziţionarea unui aparat mai mic.

Maşină de spălat slim cu încărcare frontală

Pentru spaţii mici sau pentru a răspunde unor cerinţe specifice, există tipuri de maşină de spălat slim, cu încărcare frontală, care este mai mică decât modelele standard, fără a sacrifica capacitatea tamburului şi eficienţa energetică. Ne referim la maşina de spălat slim, care este mai mici din punct de vedere al adâncimii decât modelele standard de 60 cm. Modelul de bază poate avea o adâncime de doar 40-45 cm, garantând în acelaşi timp o capacitate a tamburului de până la 7 kg şi un rating de eficienţă energetică de până la A+++. Dacă, în schimb, locuieşti singur sau în cuplu, cea mai mică maşină de spălat slim de pe piaţă are toate şansele să îţi satisfacă cerinţele, cu o capacitate a tamburului de 3,5 până la 4 kg şi o clasificare energetică de la A până la A+, toate găzduite într-un format ultra-mini (69x51x45 cm).

Maşini de spălat cu încărcare prin partea superioară

Uneori, maşinile de spălat sunt poziţionate în cavităţi mici între un perete şi un stâlp, sau pur şi simplu nu există suficient spaţiu de manevră în interiorul băii pentru a deschide uşa. În aceste cazuri şi în altele, cea mai bună opţiune, fără nicio îndoială, este o maşină de spălat slim fără uşă, adică un model care se deschide de sus. Mai înguste în comparaţie cu un model de dimensiuni standard (40 cm în loc de 60 cm în mod obişnuit), acestea au avantajul clar al unei deschideri uşor de utilizat. Chiar şi în acest caz, nu este nevoie să faci sacrificii în ceea ce priveşte capacitatea tamburului şi eficienţa energetică: Maşinile de spălat cu încărcare prin partea superioară pot face faţă la până la 8 kg de rufe şi se pot lăuda cu o clasificare energetică de până la A+++.

Maşină de spălat şi uscător

Cum rămâne cu cei care nu au spaţiu pentru a-şi atârna rufele în interior sau afară, mai ales iarna, când ploaia şi umiditatea le fac viaţa mai dificilă? Din fericire, pe lângă cărucioarele de rufe care se extind în înălţime, avem şi tehnologia care ne vine în ajutor. Maşinile moderne de spălat şi uscat rufe sunt soluţia ideală pentru a spăla şi usca hainele rapid, cu un aparat care ocupă acelaşi spaţiu ca o maşină de spălat de dimensiuni standard (60 cm în adâncime) sau, chiar şi în aceste cazuri, un model subţire care măsoară mai puţin de 50 cm în adâncime. Toate acestea, evident, cu respectarea celor mai înalte standarde energetice şi cu o capacitate de spălare şi uscare care variază în funcţie de modelul ales. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici