Pacientă abandonată de medici în container COVID. Anchetă penală la Spitalul din Giurgiu

  • O pacientă acuză că a fost abandonată la Spitalul din Giurgiu într-un container COVID, fără apă, mâncare sau medicamente
  • Femeia era suspectă de infecţie cu SARS-CoV-2..
  • Autorităţile au deschis anchetă penală pentru neglijenţă în serviciu şi lipsire de libertate în mod ilegal.
2174 afișări
Imaginea articolului Pacientă abandonată de medici în container COVID. Anchetă penală la Spitalul din Giurgiu

Pacientă abandonată de medici în container COVID. Anchetă penală la Spitalul din Giurgiu

Este anchetă penală pentru neglijenţă în serviciu şi lipsire de libertate în mod ilegal la Spitalul din Giurgiu, unde o pacientă acuză că a fost abandonată într-un container COVID, fără apă, mâncare sau medicamente, fiind suspectă de infecţie cu SARS-CoV-2.

Petrică Marius Popa, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, a declarat, vineri, pentru Aleph News, că dosarul de cercetare penală este în lucru.

„E un dosar în lucru, există prezumţia de nevinovăţie. Sunt doar verificări, adică trebuie văzut cu suspecţii, cu persoanele şi să stabilim în continuare, să vedem ce responsabilităţi existau şi dacă s-au încălcat anumite responsabilităţi”, a spus Popa.

Faptele de care este acuzat personalul medical din Giurgiu s-ar fi petrecut în vara anului 2020, când femeia s-a dus la spital şi a fost lăsată în container fără apă, mâncare sau tratament mai multe ore, până când a venit rezultatul testului COVID-19.

Ancheta este desfăşurată pentru neglijenţă în serviciu şi lipsire de libertate în mod ilegal, patru persoane – medici şi infirmiere - fiind puse sub urmărire, însă niciuna nu are calitate de suspect.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici