Papa are probleme de sănătate. Suveranul Pontif s-a retras din călătoria spre COP28

Papa Francisc şi-a anulat călătoria planificată la reuniunea COP28 privind clima de la Dubai din cauza efectelor gripei şi a unei inflamaţii pulmonare, a anunţat marţi Vaticanul, sporind astfel îngrijorările legate de sănătatea sa.

166 afișări
Imaginea articolului Papa are probleme de sănătate. Suveranul Pontif s-a retras din călătoria spre COP28

Papa are probleme de sănătate. Suveranul Pontif s-a retras din călătoria spre COP28

Papa, în vârstă de 86 de ani, urma să înceapă vineri o vizită de trei zile la Dubai, iar Vaticanul declarase marţi la prânz că va continua călătoria.

„Deşi starea clinică generală a Sfântului Părinte s-a îmbunătăţit în ceea ce priveşte gripa şi inflamaţia tractului respirator, medicii i-au cerut papei să nu efectueze călătoria planificată pentru zilele următoare în Dubai”, a precizat marţi seara Vaticanul.

Papa a fost de acord să nu călătorească „cu mare regret”, precizând că va analiza modalităţile prin care liderul romano-catolicilor din lume ar putea contribui la discuţiile de la distanţă.

Într-un briefing marţi după-amiaza, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, spusese că Francisc va susţine unul dintre discursurile principale la Dubai sâmbătă şi va avea întâlniri bilaterale în aceeaşi zi cu aproximativ 30 de persoane, inclusiv cu aproximativ 20 de şefi de stat. De asemenea, Papa se întâlnise marţi cu episcopii spanioli aflaţi în vizită la Vatican.

Papa a făcut din protecţia mediului una dintre pietrele de temelie ale pontificatului său. Într-un document publicat în octombrie, Francisc a făcut apel la cei care neagă schimbările climatice şi la politicieni, spunând că nu pot trece cu vederea cauzele umane ale acestora sau să ia în derâdere faptele ştiinţifice în timp ce planeta „s-ar putea să se apropie de punctul de rupere”.

Francisc a mai spus că tranziţia către energie curată, regenerabilă şi renunţarea la combustibilii fosili nu se face suficient de repede.

Vaticanul anunţase luni că Papa îşi va limita activităţile în această săptămână pentru a-şi conserva forţele după ce a contractat gripa.

O tomografie computerizată efectuată sâmbătă la un spital din Roma a exclus pneumonia, dar a detectat o inflamaţie la plămânii papei care a provocat dificultăţi de respiraţie. El primea antibiotice pe cale intravenoasă, a precizat luni Vaticanul.

În tinereţe, în Argentina, ţara sa natală, lui Francisc i-a fost extirpat o parte dintr-un plămân.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
papa,
cop28,
sănătate

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici