Parcarea în zona centrală din Cluj, plătită prin SMS. Cum funcţionează noul sistem

Clujenii care îşi parchează maşinile în zona centrală a municipiului vor putea plăti pentru parcare prin SMS, începând de miercuri, prima plată fiind făcută de primarul Emil Boc, de pe telefonul său mobil.

5950 afișări
Imaginea articolului Parcarea în zona centrală din Cluj, plătită prin SMS. Cum funcţionează noul sistem

Parcarea în zona centrală din Cluj, plătită prin SMS. Cum funcţionează noul sistem (Imagine: Shutterstock)

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută în Piaţa Unirii, că tariful unui SMS este de 0,45 de euro, plus TVA, pentru o oră de parcare în zona I, aceeaşi sumă fiind percepută pentru două ore în zona II.

"Începând de miercuri, clujenii au posibilitatea să îşi plătească locul de parcare din zona centrală şi prin SMS, pe telefonul mobil, soluţie care se alătură celorlalte metode tradiţionale de plată. Locul de parcare în zona I sau zona II din centrul municipiului se poate plăti trimiţând un mesaj la numărul 7420, din orice reţea de telefonie mobilă, tariful unui SMS fiind 0,45 de euro, plus TVA, pentru o oră de parcare în zona I, aceeaşi sumă fiind percepută pentru două ore în zona II. În mesaj se trece o cifră aferentă zonei I sau II şi numărul de înmatriculare al maşinii, după care pe telefon va veni mesajul de confirmare a plăţii", a explicat Boc.

Primarul a testat personal noua modalitate de plată şi a trimis un SMS de pe telefonul personal pentru o maşină a Primăriei parcată în Piaţa Unirii, iar un agent al Poliţiei Locale a verificat cu ajutorul unui dispozitiv PDA dacă plata a fost făcută.

"Este prima plată prin SMS pentru parcare şi se vede că funcţionează. Aceasta face parte din rândul soluţiilor inteligente, utilizând tehnologia modernă în avantajul cetăţeanului. Plata parcării prin SMS este o modalitate de a uşura viaţa de zi cu zi a clujenilor. Noul sistem a costat 18.000 de lei şi a fost implementat în urma unei licitaţii organizate de municipalitate", a mai spus Emil Boc.

În zonele I şi II din centrul municipiului Cluj-Napoca sunt disponibile 3.250 de locuri de parcare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici