Parchetul, sesizat de ANP în urma neregulilor descoperite la Spitalul Penitenciar Poarta Albă

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a fost sesizat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) cu privire la activitatea de la Spitalul Penitenciar Poarta Albă, după ce reprezentanţii ANP au stabilit că nu au fost respectate normele de primire şi depozitare ale unor medicamente.

213 afișări
Imaginea articolului Parchetul, sesizat de ANP în urma neregulilor descoperite la Spitalul Penitenciar Poarta Albă

Parchetul, sesizat de ANP în urma neregulilor descoperite la Spitalul Penitenciar Poarta Albă (Imagine: Shutterstock)

Surse din cadrul ANP au precizat, pentru MEDIAFAX, că la Spitalul Penitenciar Poarta Albă au fost identificate mai multe nereguli, în urma unor controale ce au avut loc în ultima parte a anului trecut.

Conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a întocmit, în urma evaluărilor, un set de măsuri. Între acestea se numără sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, cu privire la infracţiunea de neglijenţă în serviciu, după ce s-a stabilit că anumite medicamente nu au fost primite, transportate şi depozitate, conform procedurilor.

Mai multe decât atât, conducerea Spitalului Penitenciar Poarta Albă a fost demisă, respectiv directorul închisorii, directorul medical şi şeful Serviciului siguranţa deţinerii.

Sursele din ANP au adăugat că a fost sesizată şi Comisia de disciplină, cu privire la activitatea a nouă funcţionari publici cu statut special de la Spitalul Penitenciar Poarta Albă, dar până la acest moment nu au fost finalizate cercetările.

La sfârşitul săptămânii trecute, postul de televiziune B1 a relatat că, dintr-un raport al ANP reiese faptul că afaceristul Cristi Borcea ar fi avut statut special la momentul în care s-a aflat în Spitalul Penitenciar Poarta Albă. În acest context se preciza că, ”pe lângă faptul că celula în care stă Cristi Borcea a fost renovată, avea mochetă pe jos, un televizor tip plasmă, un frigider, în perioada iernii a avut instalat un calorifer electric. De asemenea, Borcea avea acces şi la aparate de fitness, putând face mişcare cu ajutorul unei benzi de alergat şi al unei biciclete”.

Conform sursei citate, Borcea ar fi primit o cheie de la gardieni, care îi permitea accesul într-un loc în care era instalat un telefon.

Într-un comunicat de presă, transmis prin avocatul său, Cristian Borcea dezminte informaţiile apărute în presă, subliniind că nu a avut un parte de un tratament preferenţial.

”Având în vedere unele informaţii apărute în spaţiul public, în legătură cu presupuse activităţi cu caracter nelegal săvârşite de domnul Cristian Borcea, aflat în executarea pedepsei cu închisoarea la Penitenciarul Poarta Albă, precizăm că singurul aparat telefonic la care domnul Cristian Borcea are acces este acela instalat pe holul secţiei penitenciarului, aparat la care au acces toate persoanele private de libertate. Toare camerele din unităţile de cazare sunt dotate cu televizoare, potrivit dispoziţiilor legale puse în aplicare prin dispoziţii şi decizii ale directorului ANP. Prin dotarea cu aparate TV se garantează persoanelor private de libertate accesul liber la informaţie, conform prevederilor constituţionale şi legale”, se menţionează în comunicatul trimis de avocatul lui Cristian Borcea.

În cadrul aceluiaşi comunicat de presă se arată şi că fostul acţionar al lui Dinamo nu este cazat singur în cameră, ci împreună cu alte şase - opt persoane, şi că a avut acces la aparatele de fitness cu care este dotată secţia medicală, nu la unele aduse special pentru el.

”Domnul Cristian Borcea are posibilitatea de a folosi exclusiv bicicleta medicinală şi aparatele de fitnes cu care este dotată sala special amenajată în cadrul Spitalului Penitenciar, sala unde este permis accesul tuturor persoanelor private de libertate aflate în unitatea sanitară. Domnul Cristian Borcea nu deţine bicicletă medicinală sau aparate de fitnes în cameră”, spune avocatul său prin intermediul comunicatului de presă.

Cristi Borcea a fost condamnat la şase ani şi patru luni de închisoare în dosarul transferurilor de jucători, el executându-şi pedeapsa la Penitenciarul Poarta-Albă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici