Parcurile din sectorul 2, vandalizate. Primarul înlocuieşte paznicii cu echipe mobile

  • Primarul sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, anunţă că paznicii vor fi înlocuiţi cu echipe mobile de intervenţie pentru supravegherea parcurilor.
  • Anunţul a fost făcut după ce primarul a găsit în parcuri bănci rupte, aparate de joacă măzgălite şi garduri îndoite.
940 afișări
Imaginea articolului Parcurile din sectorul 2, vandalizate. Primarul înlocuieşte paznicii cu echipe mobile

Sursa foto: Facebook

Primarul sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, susţine că a „luat la pas” majoritatea parcurilor din Sectorul 2: mici, mari, inclusiv locuri de joacă, reabilitate în ultimii ani sau mai demult.

„Toate, dar absolut toate au o problemă comună: vandalismul. Vandalismul prin definiţie e un comportament violent şi distructiv, manifestat gratuit. E un fenomen care apare în toate societăţile şi niciodată nu o să dispară total. Totuşi, la noi e prea mult. Bănci rupte, aparate de joacă măzgălite, garduri îndoite - de toate avem. Deşi în fiecare locaţie avem şi pază. Multă pază”, spune Radu Mihaiu.

Acesta a anunţat că în 2021 va expira contractul de pază şi că strategia în ceea ce priveşte siguranţa cetăţenilor în parcuri va fi schimbată.

„Gata cu nenumăratele puncte de pază aflate la margine, le înlocuim cu echipe mobile şi echipe de intervenţie. Gata cu costurile exorbitante fără rezultate, le înlocuim cu mai multă monitorizare şi o organizare mai eficientă. Gata cu lipsa de responsabilitate, o să avem mecanisme stricte de centralizare a incidentelor. Între timp impunem la sânge obligaţiile contractuale curente”, mai susţine primarul sectorului 2.

Radu Mihaiu a anunţat că va tăia de la plată fiecare paznic lipsă din post şi va impune firmelor costurile de reparaţie pentru orice e vandalizat în obiectivele protejate de angajaţii lor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici