Părintele arhimandrit Arsenie Papacioc, duhovnicul Mănăstirii Sf. Maria din Techirghiol, a decedat

Părintele arhimandrit Arsenie Papacioc, duhovnicul Mănăstirii Sfânta Maria din Techirghiol, a decedat, marţi, în locaşul în care a slujit timp de 35 de ani.

4601 afișări
Imaginea articolului Părintele arhimandrit Arsenie Papacioc, duhovnicul Mănăstirii Sf. Maria din Techirghiol, a decedat

Părintele arhimandrit Arsenie Papacioc, duhovnicul Mănăstirii Sf. Maria din Techirghiol, a decedat (Imagine: www.wikipedia.org)

Părintele suferea de mai mult timp de o serie de probleme cardiace şi renale, pentru care a şi fost internat de mai multe ori în decursul acestui an, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Părintele arhimandrit Arsenie Papacioc va fi înmormântat joi, la Mănăstirea Sfânta Maria din Techirghiol.

Arhimandritul Arsenie Papacioc, unul dintre cei mai importanţi duhovnici ai Ortodoxiei, s-a născut în 1914. S-a călugărit de tânăr, la Mănăstirea Sihăstria. A fost egumen la Mănăstirea Slatina, de unde a fost arestat şi dus la Suceava. După ani de detenţie, în 1976 a ajuns la Mănăstirea Sfânta Maria - Techirghiol, potrivit Radio Trinitas.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici