Părintele Calistrat: "10% din ce câştigi la nuntă trebuie să dai la biserică". „Ai citit în Scriptură ce înseamnă zeciuiala?"

Într-o perioadă în care biserica ortodoxă din România încercă să îşi îmbunătăţescă imagine Părintele Calistrat vine cu o declaraţie ce a stârnit deja reacţii negative în mediul online. "10% din ce câştigi la nuntă trebuie să dai la biserică", a spus acesta într-un interviu.

4151 afișări
Imaginea articolului  Părintele Calistrat: "10% din ce câştigi la nuntă trebuie să dai la biserică". „Ai citit în Scriptură ce înseamnă zeciuiala?"

Părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni din judeţul Iaşi a declarat într-un interviu la BZI LIVE că enoriaşii ar trebui să dea 10% din ce câştigă la nuntă câtre biserică.

"L-aţi luat pe Dumnezeu de prost?! El e ultimul fraier la care aţi venit să vă dea harul", a spus acesta criticând enoriaşii care cheltuie mult pe lucruri pentru nuntă, dar uită de remuneraţia pentru biserică.

„Ai citit în Scriptură ce înseamnă zeciuiala? Că 10% din ce câştigi trebuie să dai la biserică? Da, ei, acuma, mă ascultă-mă: cât a costat rochia miresei? 2.000 - 3.000 euro da?! cât înseamnă? 150 milioane... cât o costa muzica? 100 de milioane... cât a costat fotograful? 50 de milioane... cât a costat coregrafia? 100 de milioane... cât a costat tot aici? Ce aveţi voi? Şampanii, mese, poveşti? Toată asta? 100 de milioane da, cât costă masa la restaurant? 2 - 300 de milioane.. da, deci vă ridicaţi undeva aproape la un miliard de investiţii cu nunta... Cel puţin 20.000 euro i-aţi tocat? Păi adică eu nu înţeleg un lucru: L-aţi luat pe Dumnezeu de prost?! El e ultimul fraier la care aţi venit să vă dea harul, după ce voi aţi cheltuit atâtea lucruri, care de-a 2-a zi nu mai sunt valabile?! Rochia o arunci, mâncarea ai mâncat-o, banii i-ai cheltuit? Restaurantul l-ai părăsit, florile s-au veştejit, sticlele goale le-ai aruncat şi toată povestea s-a terminat. Dar cununia de la Dumnezeu rămâne! Aia e cea mai importantă”, a explicat Calistrat la BZI în cardul interviului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici