Părinţi puşi să semneze declaraţii pe proprie răspundere în caz de cutremur. Primarul cere demisii

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a cerut demisia directoarei unei grădiniţe din oraş, care i-ar fi pus pe părinţi să semneze declaraţii pe proprie răspundere în caz de cutremur.

2738 afișări
Imaginea articolului Părinţi puşi să semneze declaraţii pe proprie răspundere în caz de cutremur. Primarul cere demisii

Părinţi puşi să semneze declaraţii pe proprie răspundere în caz de cutremur. Primarul cere demisii

„Cer demisia directorului Grădiniţei cu Program Prelungit <Constantin Brâncuşi>, Camelia Bălănescu! Situaţia creată în cadrul instituţiei, acolo unde părinţii au fost puşi să semneze o declaraţie pe propria răspundere în caz de cutremur, este de neacceptat!”, a scris marţi seara pe Facebook Marcel Romanescu.

Primarul susţine că trei dintre clădirile în care funcţionează creşa şi grădiniţele administrate de director sunt noi, după ce primăria a investit sume considerabile.

„Este vorba despre cea mai modernă creşă din zona Olteniei (zona Debarcader), grădiniţa cu program normal din zona Lotrului şi grădiniţa din zona Brânduşei, iar clădirea din strada 11 Iunie a beneficiat, de asemenea, de investiţii importante. De aceea, acţiunea doamnei respective este bizară şi nejustificată, mai ales că dumneaei nu a semnalat vreo problemă în acest sens”, arată Romanescu.

El mai spune că directorul nu a respectat recomandările Inspectoratului Şcolar de a organiza, în această perioadă, un program special pentru copii, aşa cum s-a întâmplat în cazul altor unităţi de învăţământ, şi a ales „să inducă panica în rândul părinţilor”.

„Aceştia au avut dreptate să se revolte, având în vedere reacţia iresponsabilă a conducătorului instituţiei de învăţământ care, în mod evident, nu face faţă funcţiei pe care o deţine. Iar reacţia Inspectoratului Şcolar a fost foarte blândă având în vedere gravitatea celor întâmplate. Un manager bine pregătit îşi arată valoarea în situaţii de criză şi nu clachează în faţa problemelor, oricât ar fi de dificile”, a mai scris primarul pe reţeaua de socializare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici