Turism extern în vacanţa de Paşte 2021. Ce destinaţii preferă românii anul acesta? Bulgaria, Grecia şi Turcia au intrat pe lista galbenă

  • Înainte de COVID-19, românii plecau de Paşte în Bulgaria, Grecia şi Turcia
  • În contextul epidemic, Egiptul şi destinaţiile exotice sunt preferate de turişti
  • Românii aleg destinaţiile unde sunt primiţi cu adeveriţă de vaccin şi test PCR
1436 afișări
Imaginea articolului Turism extern în vacanţa de Paşte 2021. Ce destinaţii preferă românii anul acesta? Bulgaria, Grecia şi Turcia au intrat pe lista galbenă

Turism extern în vacanţa de Paşte 2021

Vine Paştele şi multă lume doreşte să aibă parte de o vacanţă binemeritată.

Momentan, România nu are acorduri bilaterale cu alte state pentru a putea emite şi recepta turişti, iar noi detalii despre certificatul verde nu au apărut.

Cosmin Vasile, manager de rezervări la o agenţie de turism din România, aminteşte faptul că sunt multe ţări care acceptă turiştii care prezintă dovada vaccinării sau un test negativ COVID-19.

„Sunt multe restricţii în Europa în continuare. Din păcate sunt şi multe ţări care erau tradiţionale pentru turiştii români în perioada aceasta: Bulgaria, Grecia, Turcia. Acum toate trei ţările sunt pe lista galbenă”, spune el.

„Avem o bună parte din turişti deja vaccinaţi. Acest lucru înseamnă că, deşi merg într-o ţară galbenă, la întoarcerea din ţara galbenă nu vor mai face carantină. Ţările n-au mai spus nimic de certificatul verde, dar ţările care au fost de acord cu vaccinul acceptă acel certificat”, explică managerul Cosmin Vasile.

Traian Bădulescu, consultant în turism, spune că cele mai preferate destinaţii pentru români sunt Grecia şi Bulgaria, însă contextul actual le face mai puţin accesibile.

„Românii aleg acum destinaţiile unde sunt primiţi doar pe baza unui test PCR sau pe baza unui vaccin. În această perioadă, cele mai frecventabile destinaţii sunt Egipt şi destinaţiile exotice. Aceasta pentru că încă sunt probleme şi dileme în legătură cu Grecia şi Bulgaria. Să sperăm că se vor rezolva în două-trei zile”, adaugă Traian Bădulescu.

Un exemplu de urmat din Europa este Germania, unde autorităţile au decis eliminarea carantinării pentru toţi turiştii care vin din Uniunea Europeană.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici