Paştele catolic 2021. Programul la metrou şi al autobuzelor, în noaptea de Paşte. Restricţii ridicate

Restricţiile de circulaţie vor fi ridicate, sâmbătă noaptea, până la ora 2.00, astfel încât credincioşii romano-catolici şi reformaţi să poată merge la Biserică pentru Slujba de Înviere.

2962 afișări
Imaginea articolului Paştele catolic 2021. Programul la metrou şi al autobuzelor, în noaptea de Paşte. Restricţii ridicate

Paştele catolic 2021. Programul metroului şi autobuzelor STB, în noaptea de Paşte

Metrorex şi STB-ul, regia care administrează transportul urban de suprafaţă, nu au anunţat un program special de Paştele Catolic, ceea ce înseamnă că transportul în comun din Bucureşti va funcţiona după orarul pentru weekend şi sărbătorile legale.
 
Astfel, programul de circulaţie a trenurilor de metrou este până la ora 23:00 şi, ulterior, de la ora 05.00, cu menţiunea că ultimele trenuri de metrou pleacă la ora 23:00 din staţiile de capăt ale Liniilor de metrou, iar la statiile Piaţa Unirii 1 si Piata Unirii 2 se aşteaptă transferul călătorilor între Liniile de metrou 1,3 si 2.
 
Interdicţia de circulaţie în noaptea Paştelui catolic va fi între 2.00-5.00, având în vedere că restricţiile anti-COVID-19 se ridică în această noapte. 
 
Credincioşii romano-catolici şi reformaţi sărbătoresc, în noaptea de sâmbătă spre duminică, Învierea Domnului. Slujbele încep în aproape toate bisericile din ţară după ora 19.00, iar până atunci, credincioşii petrec „Sâmbăta Sfântă” în tăcere, meditând la pătimirea şi moartea lui Hristos.

Paştele catolic 2021. Programul bisericilor - Bucureşti

La Catedrala Sf. Iosif din Capitală, Sfânta Liturghie a Învierii Domnului începe la ora 23.00. Pe site-ul www.catedralaonline.ro este transmisiune live permanentă, dar credincioşii pot merge şi fizic la slujbă, respectând distanţarea şi măsurile de igienă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
catolic,
paşti,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici