Patriarhia Rusă cere BOR o poziţie în cazul mitropolitului care s-ar fi împărtăşit la catolici

Biserica Ortodoxă Rusă, prin şeful departamentului pentru relaţii externe, mitropolitul Kirill, solicită o poziţie Bisericii Ortodoxe Române (BOR) în cazul mitropolitului român care s-ar fi împărtăşit la o slujbă greco-catolică, potrivit Interfax, care citează site-ul Patriarhiei Ruse.

336 afișări
Imaginea articolului Patriarhia Rusă cere BOR o poziţie în cazul mitropolitului care s-ar fi împărtăşit la catolici

Patriarhia Rusă cere BOR o poziţie în cazul Mitropolitului Banatului, ÎPS Nicolae, care s-ar fi împărtăşit la catolici

Într-o scrisoare adresată omologului său din BOR, PF Ciprian, mitropolitul Kirill cere lămuriri în cazul "unui important ierarh al Bisericii Ortodoxe Române care s-ar fi împărtăşit cu cei care nu au ce căuta în Biserica Ortodoxă", scrie Interfax.

De asemenea, documentul solicită Patriarhului Daniel şi Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române "să exprime un punct de vedere în legătură cu acest eveniment".

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Constantin Stoica, a declarat pentru MEDIAFAX, că PF Ciprian a primit scrisoarea mitropolitului Kirill şi că Sfântul Sinod al BOR va discuta acest caz în următoarea şedinţă, din 8 şi 9 iulie.

Potrivit presei centrale, Mitropolitul Banatului, ÎPS Nicolae, s-ar fi împărtăşit în 25 mai în biserica greco-catolică din Timişoara.

Biroul de presă al Patriarhiei preciza atunci că nu are date concrete în legătură cu acest eveniment, dar că ÎPS Nicolae va fi chemat la şedinţa Sfântului Sinod pentru a oferi explicaţii.

"Totuşi, în principiu, Patriarhia Română precizează faptul că dialogul actual al Ortodoxiei cu Biserica Romano – Catolică, deja destul de fragil, nu poate fi ajutat, ci mai degrabă complicat prin gesturi considerate de unii «profetice», iar de alţii problematice", mai spunea Patriarhia Română.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici