Patriarhul Teoctist a murit (VIDEO)

Patriarhul Teoctist a murit, luni, la ora 17.00, în urma unui stop cardiac, suferit ca urmare a complicaţiilor apărute după operaţia de prostată la care a fost supus în cursul aceleiaşi zile.

12 afișări
Imaginea articolului Patriarhul Teoctist a murit (VIDEO)

Patriarhul Teoctist a murit

"În ziua de 30 iulie 2007, Prea Fericitul Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a suferit o intervenţie chirurgicală la Institutul Clinic Fundeni. În perioada postoperatorie, pe fondul unor suferinţe cronice, a dezvoltat o suită de complicaţii cardiace, care au culminat cu oprirea cordului, ce nu a răspuns la manevrele de resuscitare. La ora 17.00 s-a consemnat decesul", se arată într-un comunicat al Institutului Clinic Fundeni Bucureşti.

Patriarhia Română a anunţat oficial, luni seară, printr-un comunicat de presă, decesul Patriarhului Teoctist al Bisericii Ortodoxe Române.
Redăm integral comunicatul Biroului de Presă al Patriarhiei Române:
"Părintele Patriarh Teoctist a trecut la cele veşnice
Cu profundă durere, Biroul de Presă al Patriarhiei Române anunţă trecerea la Domnul a celui ce a fost Arhiepiscop al Bucureştilor, Mitropolit al Munteniei şi Dobrogei, Locţiitor al Cezareei Capadociei şi Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, Prea Fericitul Părinte Teoctist Arăpaşu.
Născut pe plaiuri botoşănene, atras de la o vârstă fragedă de viaţa monahală, Părintele Patriarh Teoctist a urcat treptele ierarhiei bisericeşti începând din anii 1940. Vrednic ucenic al Patriarhului Justinian Marina, Prea Fericitul Părinte Patriarh Teoctist s-a dovedit a fi un slujitor de nădejde în ogorul Domnului şi în activitatea sa de Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Române.
Păstorind Biserica împreună cu ceilalţi înalţi ierarhi, în vremuri de prigoană a credinţei creştine, a ştiut, prin Harul Sfântului Duh, să conducă corabia Bisericii în misiunea încredinţată ei de Mântuitorul Iisus Hristos.
În aceste momente de durere, suflarea ortodoxă românească se roagă Bunului Dumnezeu să aşeze sufletul Prea Fericirii Sale în corturile drepţilor, în sânul lui Avraam să-l odihnească şi cu drepţii să-l numere.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!"

VEZI BIOGRAFIE

VEZI VIDEO

Băsescu: Vizita în România Papei Ioan Paul al II-lea va fi legată mereu de numele PF Teoctist

citeşte tot

Tăriceanu exprimă regrete pentru decesul Patriarhului Teoctist şi anunţă zi de doliu naţional (AUDIO)

citeşte tot

IPS Andrei: Pentru întreaga lume creştină este o mare pierdere (AUDIO)

citeşte tot

Preşedintele Academiei Române: Patriarhul Teoctist a adus în Academia Română gândirea unui om deosebit

citeşte tot

Theodor Stolojan: Patriarhul Teoctist a contribuit la renaşterea spirituală a ortodoxiei româneşti după '89

citeşte tot

Văcăroiu: Am pierdut un mare om şi un adevărat conducător şi lider spiritual al ortodoxiei româneşti

citeşte tot

Presa internaţională anunţă moartea Patriarhului Teoctist, comentând trecutul acestuia

citeşte tot

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici