Patru echipe canine ale Centrului Chinologic de la Sibiu, trimise în Dâmboviţa

Şeful Poliţiei Române a trimis patru echipe canine ale Centrului Chinologic de la Sibiu în Dâmboviţa, unde au fost ucise de urşi două persoane.

215 afișări
Imaginea articolului Patru echipe canine ale Centrului Chinologic de la Sibiu, trimise în Dâmboviţa

Patru echipe canine ale Centrului Chinologic de la Sibiu, trimise în Dâmboviţa (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Şeful Poliţiei Române a dispus ca echipe canine de la Centrul Chinologic «Dr. Aurel Greblea» Sibiu să se deplaseze în judeţul Dâmboviţa, în comuna Moroieni. Patru echipe canine specializate în detectarea prin miros şi intervenţie vor acorda sprijin în vederea localizării animalului sălbatic", informează, miercuri, Poliţia Română.

Un bătrân de 71 de ani a murit, iar o femeie în vârstă de 55 de ani a fost rănită, după ce au fost atacaţi, sâmbătă, de un urs. Femeia, care este rudă a ministrului Rovana Plumb, a suferit multiple plăgi pe faţă, la gât, la picioare şi la coapse. Iniţial, femeia a fost internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, iar cursul serii, a fost transferată, cu o ambulanţă, la Spitalul de Arşi din Bucureşti, unde a fost supunsă unor intervenţii chirurgicale.

Incidentele au avut loc într-un interval de aproximativ şase ore, în judeţul Dâmboviţa, în satul Dealu Frumos, comuna Pietroşiţa, respectiv în satul Dealu Mare, comuna Buciumeni, cele două localităţi fiind învecinate.

De asemenea, animalul a atacat şi un bărbat din Buciumeni care vindea fructe pe marginea drumului, lângă maşină. Acesta a suferit leziuni pe spate şi la faţă.

Miercuri, un bărbat a fost ucis de urs miercuri, lângă Moroieni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici