Patru persoane, reţinute după descinderile în ancheta vizându-l pe antrenorul lui Nuţu Cămătaru

Procurorii DIICOT au reţinut patru dintre persoanele audiate, miercuri, în urma percheciziţiilor făcute în cursul dimineţii în Mehedinţi şi Craiova, suspecţii urmând să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru şantaj, tâlhărie, lipsire de libertate, tentativă de omor.

141 afișări
Imaginea articolului Patru persoane, reţinute după descinderile în ancheta vizându-l pe antrenorul lui Nuţu Cămătaru

Patru persoane, reţinute după descinderile în ancheta vizându-l pe antrenorul lui Nuţu Cămătaru (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Cei patru reţinuţi vor fi duşi, joi, la Tribunalul Mehedinţi, care va decide cu privire la propunerea procurorilor privind arestarea lor, informează Poliţia Română.

Cinci persoane sunt cercetate în acest dosar pentru constituire a unui grup infracţional organizat, lipsire de libertate în mod ilegal, şantaj, tâlhărie, tentativă de omor

Ele au fost prinse în urma a 14 percheziţii domiciliare în judeţul Mehedinţi, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializate în săvârşirea infracţiunilor cu violenţă şi şantaj.

În urma percheziţiilor domiciliare au fost descoperite şi ridicate pentru cercetări, înscrisuri de vânzare-cumpărare de imobile, documente auto, contracte de societăţi de pază, patru laptopuri, o unitate de calculator, peste 200 grame de bijuterii, o cagulă, bastoane telescopice, o sabie, două bâte din lemn, mănuşi, cuţite, o armă de vânătoare SUHL de calibru 12 mm cu 49 cartuşe, un pistol cu gloanţe de cauciuc, 10 gloanţe cu bile de cauciuc, cinci tuburi goale de calibru 16 mm, trei tuburi goale de pistol 7,62 mm, două tuburi goale de 10 mm, pentru pistol cu bile de cauciuc.

De asemenea, au mai fost ridicate sumele de 35.055 de lei şi 100 de euro şi patru autoturisme de lux, în valoare de aproximativ 200.000 de euro.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că gruparea infracţională are legătură cu cea din care face parte şi Emilian Ştefan, senseiul lui Nuţu Cămătaru.

Peste 90 de poliţişti, ofiţeri de la Crimă Organizată din Mehedinţi şi Dolj, dar şi jandarmi au participat la descinderile şi percheziţiile de miercuri dimineaţă.

În 19 martie, antrenorul de karate al lui Nuţu Cămătaru, Emilian Ştefan, a fost arestat de către Tribunalul Mehedinţi, pentru constituirea unui grup infracţional care avea ca scop obţinerea unor sume de bani, prin ameninţare şi exercitare de violenţe, respectiv cămătărie şi şantaj.

Procurorii DIICOT au identificat şase victime care, sub pretextul recuperării unor datorii inexistente, au fost lipsite de libertate şi agresate de către inculpaţi şi deposedate în acest mod de diverse sume de bani.

Surse judiciare au susţinut că sunt mult mai multe victime, însă le este teamă de Emilian Ştefan, antrenorul lui Ion Balint (zis Nuţu Cămătaru, care a executat şase ani de detenţie pentru fapte cu violenţă şi crimă organizată), care nu are cetăţenie, fiind apatrid.

Emilian Ştefan, zis "Emil de la Viena", fiica acestuia, Sabrina Ştefan, şi Mugurel Constantin au fost reţinuţi, în 18 martie, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Craiova, procurorii solicitând arestarea acestora. Doar bărbaţii au fost arestaţi, Sabrina Ştefan fiind cercetată în stare de libertate.

În referatul procurorilor cu propunere de arestare, aceştia notau că grupul infracţional condus de Mocanu (Epuran Grigore), în prezent plecat în străinătate, din care făcea parte şi naşul său, inculpatul Emilian Ştefan, precum şi alte persoane neidentificate din Târgu Jiu, se ocupa cu recuperarea unor datorii (imaginare) exercitând asupra părţilor vătămate violenţă sau lipsindu-le de libertate, susţin procurorii şi poliţiştii de crimă organizată.

Cei trei inculpaţii, ridicaţi în seara de 18 martie, din Drobeta Turnu Severin, sunt acuzaţi de constituire a unui grup infractional organizat, lipsire de libertate, şantaj, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă calificată, fals si uz de fals.

Cei trei au fost prinşi în municipiul Drobeta Turnu Severin, în timp ce se aflau într-o maşină, ei fiind suspectaţi de activităţi de cămătărie şi şantaj, în Capitală şi nu numai.

La volanul autoturismului se afla Sabrina Ştefan (cetăţean austriac, având reşedinţa în Bucureşti), asupra căreia au fost găsiţi 7.150 de euro, 4.500 de lei şi mai multe bijuterii. În poşeta tinerei, a fost găsită o carte de identitate falsă pe numele Emilian Ştefan şi un paşaport austriac în alb.

De asemenea, în autoturismul în care se aflau cei trei, au mai fost găsite, printre altele, o sabie cu lama de aproximativ 40 de centimetri, 24 gloanţe letale, un abţibild inscripţionat "Poliţia", două fişe din baza de date a poliţiei pentru evidenţa populaţiei, diferite înscrisuri, două tăbliţe cu numere de înmatriculare provizorii, două bricege cu lama de zece centimetri, un baston telescopic metalic, un ciocan cu coadă de lemn.

Pe bancheta din spate a autoturismului, se afla Mugurel Constantin, care în buzunarul interior de la geacă avea un pistol marca Star, cu glonţ pe ţeavă şi alte patru gloanţe în încărcător.

Potrivit anchetatorilor, în 15 septembrie 2010, ofiţeri din cadrul Serviciului de Combaterea Crimei Organizate (SCCO) Mehedinţi s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, Emilian Ştefan şi alţii s-au constituit într-un grup organizat având drept scop obţinerea unor sume considerabile de bani, prin ameninţare şi exercitarea de violenţe asupra părţilor vătămate.

În urma investigaţiilor, au fost identificate părţi vătămate care au declarat că au fost deposedate de diverse sume de bani de către membrii grupului.

Victimele lui Ştefan erau duse în pădure, unde erau puse să-şi sape groapa. Mai mult, agresorii le striveau degetele cu ciocanul sau le rupeau mâinile, tacticile lor mafiote determinând victimele să le dea tot ce doreau, susţin surse judiciare.

Anterior, Emilian Ştefan a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru trafic de droguri, iar Mugurel Constantin la patru ani de detenţie în Austria pentru lovirea unei persoane şi deposedarea ei de mai multe bunuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici