Video Patru răniţi în urma unei explozii la Uzina de armament de la Mija

Patru persoane au fost rănite, joi dimineaţă, în urma unei explozii produse la Uzina de Armament de la Mija, judeţul Dâmboviţa.

2 afișări

Explozia s-a produs la secţia pirotehnică a uzinei, acolo unde este dezamorasată muniţia.

Trei dintre cei patru răniţi în explozia de la Mija, internaţi în Spitalul de Chirugie Plastică şi Arsuri din Capitală, au arsuri pe mai mult de jumătate din suprafaţa corpului, una dintre victime, o femeie 41 ani, fiind inconştientă.

Sorin Stegărescu, managerul unităţii sanitare bucureştene, a declarat  că trei dintre victime, toate femei, au arsuri pe 60-70 la sută din corp şi doar un bărbat, victimă a aceluiaşi accident, a fost rănit mai uşor.

Medicii sunt rezervaţi cu privire la evoluţia stării sănătăţii celor trei victime întrucât acestea au pe lângă arsurile exterioare şi arsuri ale căilor respiratorii, a declarat, joi, Sorin Stegărescu, managerul spitalului.

El a precizat că o femeie este inconştientă. Nu atât arsurile ar reprezenta marele pericol privind starea femeilor, ci faptul că ele au inhalat mult fum şi aer fierbinte care ar fi putut afecta căile respiratorii superioare.

Explozia a fost urmată de un incendiu, care a fost stins la scurt timp de pompierii militari de la ISU Dâmboviţa, sosiţi la faţa locului.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmboviţa a declanşat o anchetă pentru a stabili cauzele producerii exploziei.

Liderul sindical din uzină crede că ar putea fi vorba despre o eroare umană în acest caz, în condiţiile în care mulţi dintre muncitori sunt fără experienţă.

"Eu cred că poate fi vorba de o greşeală umană deoarece în ultimul timp au fost disponibilizaţi mulţi salariaţi valoroşi, iar acum lucrează oameni aflaţi la începutul carierei, într-o fabrică militară. Cercetările vor evidenţia adevărul, dar eu spun că explozia este o consecinţă a politicii manageriale a actualei echipe de conducere", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX Giovanni Locatelli , liderul sindical de la UM Mija.

Uzina de la Mija este o societate de subansamble cu profil militar şi armament, având 395 de salariaţi, din care peste 120 au primit preavize şi vor fi disponibilizaţi.


 


 



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici