Patru români, daţi dispăruţi în Spania

Patru români, dintr-un grup de 32 de persoane din Mangalia, aduse ilegal în Spania la cules de măsline, au fost daţi dispăruţi, poliţia din Constanţa şi cea din Sevilla colaborând pentru a-i găsi, declarat pentru MEDIAFAX, consulul general al României la Sevilla, Monica Mihaela Ştirbu.

2 afișări
Imaginea articolului Patru români, daţi dispăruţi în Spania

Patru români, daţi dispăruţi în Spania

Românii fuseseră aduşi în Spania, în apropiere de Sevilla, de o reţea de trafincanţi de persoane din România.

Grupul plecase în Spania la 5 septembrie, iar sâmbătă noapte 28 dintre români au reuşit să fugă de pe plantaţia pe care erau reţinuţi, ajungând la consulatul din Sevilla duminică la amiază.

Consulul român a explicat că, potrivit românilor eliberaţi, cei patru ar fi fost mutaţi în altă parte, deoarece ar fi avut divergenţe puternice cu angajatorii şi chiar ar fi fost bătuţi.

Monica Mihaela Ştirbu a precizat că 27 de români sunt deja în drum spre ţară, iar un altul a refuzat să se întoarcă, rămânând mai departe în Sevilla.

Potrivit aceleiaşi surse, există o serie de indicii în legătură cu locul în care s-ar putea afla cei patru români dispăruţi, dar ancheta se desfăşoară cu cea mai mare discreţie, pentru a nu le periclita acestora situaţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici