Video Patru români expulzaţi din Milano au fost predaţi autorităţilor române

Patru români expulzaţi de autorităţile din Milano, în baza decretului adoptat de Guvernul italian care permite luarea acestei măsuri din motive de siguranţă publică, au fost predaţi, în noaptea de vineri spre sâmbătă, poliţiştilor de frontieră români, pe Aeroportul "Henri Coandă" din Bucureşti.

4 afișări

Aceştia au fost aduşi de autorităţile italiene cu o cursă din Milano, care a aterizat pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" în jurul orei 00.10. Imediat după aterizarea aeronavei, cei patru români au fost preluaţi direct de la avion de către poliţiştii de frontieră români.

Ataşatul de Interne al Italiei la Bucureşti, Paolo Sartori, a declarat că cei patru români au fost predaţi autorităţilor române, care i-au identificat şi amprentat, însă oficialul italian nu a putut să precizeze dacă aceştia sunt liberi sau vor fi reţinuţi.

"Acest lucru este cunoscut numai de autorităţile române. Ei sunt acum la poliţiştii de frontieră", a precizat Sartori.

Întrebat de jurnalişti care sunt motivele pentru care au fost "aleşi pentru expatriere cei patru români", Sartori a răspuns că aceştia erau cunoscuţi ca infractori, ei fiind arestaţi de mai multe ori de autorităţile italiene.

"Pot să vă spun că unii dintre ei au fost cercetaţi de autorităţile italiene pentru furt calificat, unul a fost cercetat pentru omor din culpă, iar alţii pentru alte mai multe infracţiuni", a mai spus Sartori.

Ataşatul de Interne al Italiei la Bucureşti a refuzat să precizeze motivele pentru care românii au fost expulzaţi abia acum, deşi comiseseră infracţiunile cu mai mult timp în urmă, spunând doar că "aceasta este voinţa politică" şi nu este mandatat să explice asemenea lucruri.

Aceştia sunt primi români care au fost expulzaţi din Italia în urma adoptării de către Guvernul italian a decretului lege privind expulzarea cetăţenilor comunitari, care le dă prefecţilor competenţe în expulzarea acestora "din motive de siguranţă publică".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici