Patru sute de disponibilizaţi de la Fabrica de Vagoane MEVA şi RAAN

Două dintre cele mai mari unităţi economice din Mehedinţi, Fabrica de Vagoane MEVA şi Regia Autonome pentru Activităţi Nucleare (R.A.A.N.) din Drobeta Turnu Severin, au anunţat concedieri colective pentru lunile aprilie şi mai, fiind vizaţi 400 de salariaţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

188 afișări
Imaginea articolului Patru sute de disponibilizaţi de la Fabrica de Vagoane MEVA şi RAAN

Patru sute de disponibilizaţi de la Fabrica de Vagoane MEVA şi RAAN (Imagine: www.mevarail.ro)

Purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mehedinţi, Sorin Marinescu, a declarat, vineri, că cei mai mulţi angajaţi vor fi disponibilizaţi la începutul lunii mai, de la Fabrica de Vagoane din Turnu Severin, unitatea anunţând că măsura concedierii colective vizează 385 de angajaţi.

"MEVA a anunţat concedierea colectivă pentru 385 de angajaţi începând cu 15 mai, iar R.A.A.N. a disponibilizat, începând cu 15 aprilie, 54 de salariaţi. Acestea sunt cifrele anunţate de cele două unităţi, dar între aceste persoane există oameni care îndeplinesc condiţiile de pensionare şi atunci nu vor intra în şomaj", a spus Marinescu.

Disponibilizările din cadrul Fabricii de Vagoane au loc în condiţiile în care societatea nu a mai avut comenzi din luna ianuarie 2010.

În cazul Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin, 30 de persoane au fost disponibilizate de la sucursala în care se produce apa grea - Romag Prod, 20 de persoane din cadrul Romag Termo, iar patru persoane de la compartimentul executiv al regiei.

R.A.A.N. are ca obiect principal de activitate producerea apei grele, producerea de energie electrică şi termică pentru folosinţa industrială şi casnică, precum şi activităţi de inginerie tehnologică pentru obiective nucleare şi cercetări în domeniul nuclear. Sucursala Romag Prod produce apă grea de calitate nucleară, iar Romag Termo asigură onsumul de abur tehnologic şi energie electrică pentru sucursala Romag Prod.

MEVA a devenit societate comercială în anul 1990, specializată în construcţia vagoanelor, atât pentru import cât şi pentru export, de-a lungul timpului onorând comenzi pentru Germania, Austria, Grecia, Olanda, Elvetia, Polonia, Ungaria, Iran, Irak, China.

În Mehedinţi, rata şomajului era, la sfârşitul lunii martie, de 14,41 %.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici