Patru turişti, blocaţi şapte ore pe o creastă din Bucegi, în viscol puternic

Patru turişti au fost recuperaţi de salvamontiştii din Buşteni, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce au stat blocaţi timp de aproximativ şapte ore pe o creastă, la ieşirea din Valea Bucşoiului, din Bucegi, la peste 2.200 de metri altitudine, în condiţiile în care viscolea puternic.

23 afișări
Imaginea articolului Patru turişti, blocaţi şapte ore pe o creastă din Bucegi, în viscol puternic

Patru turişti, blocaţi şapte ore pe o creastă din Bucegi, în viscol puternic

Potrivit lui Gheorghe Haiduc, şeful Serviciului Salvamont Buşteni, cei patru turişti, care nu erau echipaţi corespunzător, au rămas blocaţi într-o zonă foarte periculoasă, abruptă şi plină de gheaţă, care este recomandată doar alpiniştilor.

"Cei patru turişti au dat dovadă de multă impudenţă şi teribilism. Ei au rămas blocaţi într-o zonă foarte periculoasă, abruptă şi plină de gheaţă, un perimetru de alpinism. Valea Bucşoiului e o vale
alpină, iar acolo numai alpiniştilor le este recomandat. Este vânt puternic, e ploaie şi ninsoare mare, iar pe traseu este gheaţă. Din cauza faptului că au stat aproape şapte ore în viscol, turiştii au hipotermie. A fost o aventură şi o mare imprudenţă din partea lor să plece pe munte neechipaţi corespunzător", a declarat Haiduc.

Potrivit acestuia, doi dintre turişti au fost coborâţi de pe Valea Bucşoiului la baza muntelui, iar ceilaţi doi au fost transportaţi la Cabana Omu şi vor fi aduşi la Buşteni în cursul zilei de duminică cu telecabina, dacă vremea va permite funcţionarea acesteia.

Haiduc a mai spus că intervenţia salvamontiştilor a fost foarte dificilă şi s-a desfăşurat cu două echipe distincte, grupaţi doi câte doi, în locuri diferite din Valea Bucşoiului.

Salvamontiştii îi avertizează pe turiştii aflaţi la acest sfârşit de săptămână pe Valea Prahovei să nu se aventureze pe traseele din Bucegi, în condiţiile în care meteorologii anunţă lapoviţă şi ninsoare la altitudini mari.

Telecabinele din Sinaia şi Buşteni au fost oprite, sâmbătă, din cauza vântului puternic, care a făcut imposibilă funcţionarea în siguranţă a acestor tipuri de instalaţii de transport pe cablu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici