Pelerinaj de Florii în Capitală, sâmbătă, de la mănăstirea Radu Vodă la Catedrala Patriarhală

Ierarhi, preoţi, monahi şi credincioşi din Capitală şi din judeţul lfov vor participa sâmbătă la pelerinajul de Florii, care va începe la mănăstirea Radu Vodă şi se va încheia la Catedrala Patriarhală, anunţă reprezentanţii Patriarhiei Române.

206 afișări
Imaginea articolului Pelerinaj de Florii în Capitală, sâmbătă, de la mănăstirea Radu Vodă la Catedrala Patriarhală

Pelerinaj de Florii în Capitală, sâmbătă, de la mănăstirea Radu Vodă la Catedrala Patriarhală (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Pelerinajul este organizat, în ajunul sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim (Floriile), de Patriarhia Română şi de Arhiepiscopia Bucureştilor.

La ora 16.10, la mănăstirea Radu Vodă, PS Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va sfinţi salcia.

În jurul orei 16.15, pelerinii vor pleca de la mănăstire, spre Patriarhie. La biserica "Sfântul Spiridon Nou", procesiunea va fi întâmpinată de preoţii şi credincioşii din parohiile Sfântul Spiridon, Sfântul Mare Mucenic Dumitru - Slobozia şi Sfântul Alexe din Protoieria III Capitală, iar la biserica "Sfânta Ecaterina", pelerinii vor fi aşteptaţi de preoţii profesori şi studenţii teologi de la Facultatea de Teologie "Patriarhul Justinian" din Bucureşti.

În jurul orei 18.00, pelerinii vor ajunge la Catedrala Patriarhală, unde vor fi întâmpinaţi de patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, care va rosti un cuvânt de învăţătură.

Tot cu ocazia Floriilor de anul acesta, protoeriile Arhiepiscopiei Bucureştilor din judeţul Prahova (Ploieşti, Vălenii de Munte, Câmpina şi Urlaţi) vor organiza, pentru prima dată, pelerinaje pe plan local.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici