Percheziţii ale procurorilor la instituţii publice din Iaşi. Este vizat Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean

  • Anchetatorii au descins la 4 locaţii din Iaşi, pentru a ridica documente.
  • Una dintre instituţiile ţintite de procurori a fost Consiliul Judeţean.
  • Preşedintele Costel Alexe apare deja într-o anchetă, „Dosarul Tabla”.
1258 afișări
Imaginea articolului Percheziţii ale procurorilor la instituţii publice din Iaşi. Este vizat Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean

Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi

Procurorii au descis astăzi dimineaţă la mai multe locaţii din Iaşi, printre care şi la sediul Consiliului Judeţean. Ar fi vizat preşedintele acestei instituţii, Costel Alexe.

Surse locale susţin că biroului preşedintelui CJ a fost baricadat pentru câteva ore şi nimeni nu are acces în zonă, în afară de organele de anchetă.

Procurorii menţionează că vizează fapte de corupţie săvârşite în perioada februarie - august 2021.

Comunicatul DNA:

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, în perioada februarie - august 2021.

În cursul zilei de 23 septembrie 2021, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în patru locaţii situate pe raza judeţului Iaşi, din care trei la sediul unor instituţii publice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea  Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi şi Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”.

Costel Alexe se află deja cuprins în Dosarul „Tabla", implicat pe persoana fizica, prin soţia sa şi prin firma familiei, fără legatură cu Consiliul Judeţean.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici