Percheziţii DIICOT la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj după acuzaţiile ministrului Sănătăţii că unitatea a efectuat mod nelegal activitatea de transplant pancreatic

Procurorii DIICOT Cluj fac, miercuri, percheziţii la sediul clinicii private Lukmed din Cluj-Napoca şi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) Cluj, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2135 afișări
Imaginea articolului Percheziţii DIICOT la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj după acuzaţiile ministrului Sănătăţii că unitatea a efectuat mod nelegal activitatea de transplant pancreatic

Percheziţii DIICOT la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj şi sediul clinicii Lukmed

Surse judiciare au declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că procurorii DIICOT Cluj fac percheziţii la clinica Lukmed din Cluj-Napoca, controlată de familia medicului Mihai Lucan, şi la ICUTR, într-un dosar care vizează modul în care mai mulţi pacienţi ar fi fost înregistraţi la ICUTR şi trataţi apoi la clinica privată.

Procurorul şef al DIICOT Cluj, Florin Mornăilă, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că nu poate confirma, nici infirma informaţia.

”În măsura în care avem ceva de comunicat vom da un comunicat de presă”, a spus Mornăilă.

La începutul lunii martie, deputatul USR Emanuel Ungureanu ceruse ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, să trimită Corpul de Control al ministerului la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, unitate care s-ar afla în colaps financiar, cu datorii de aproape o jumătate de milion de euro. Potrivit unei interpelări transmise atunci ministrului Sănătăţii de către Emanuel Ungureanu, fosta echipă managerială, din care a făcut parte şi profesorul Mihai Lucan, în calitate de şef de secţie şi de membru în CA, sunt direct responsabili de această situaţie. Ungureanu îi cerea ministrului Sănătăţii să controleze dacă Institutul Clinic de Urologie şi Transplat Renal nu a fost ”căpuşată” de clinica privată administrată de fiul profesorului Mihai Lucan, fost membru al echipei manageriale a ICUTR.

Deputatul USR susţinea că, din informaţiile pe care le are, vechea conducere a ICUTR, din care au făcut parte fostul manager Dan Sânpetrean şi profesorul Mihai Lucan, în calitate de şef de secţie transplant renal până la data de 30.12.2016, se face responsabilă de cheltuirea unor sume importante din programul de transplant renal pentru îngrijirea unor pacienţi cu alte afecţiuni urologice care au fost internaţi în institut ”prin grava încălcare a legii”.

”Vă atrag atenţia că este de notorietate faptul că Mihai Lucan patronează, prin intermediul familiei sale, o prosperă clinică privată extrem de profitabilă în timp de ICUTR s-a cufundat în datorii şi este la un pas de faliment”, arăta Emanuel Ungureanu.

Potrivit acestuia, în ultimii 7 ani a existat o practică la nivelul ICUTR prin care pacienţi cu diferite afecţiuni urologice, care se adresau cu bilet de trimitere acestei instituţii de stat, erau direcţionaţi de către angajaţi către Clinica Lukmed, deţinută de familia Lucan.

În răspunsul la interpelare, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, susţinea că Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj a efectuat în mod nelegal activitatea de transplant pancreatic în condiţiile în care nu există o autorizaţie sanitară de funcţionare emisă de DSP Cluj.

Potrivit răspunsului, Florian Bodog arăta că la Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca a avut loc un control tematic în perioada 19 – 23 septembrie 2016, în urma căruia s-a constatat faptul că, la finele lunii august 2016, unitatea medicală înregistra datorii mai vechi de 90 de zile, de aproape 1,5 milioane de lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici