Percheziţii în Bucureşti şi alte şase judeţe la persoane acuzate că şi-au exploatat sexual copiii. VIDEO

Poliţiştii şi şi procurorii DIICOT au efectuat 19 percheziţii în Bucureşti, precum şi în Ilfov, Prahova, Galaţi, Iaşi, Olt şi Ialomiţa, la 15 persoane bănuite că şi-ar fi exploatat sexual copii, în schimbul unor sume de bani, primiţi prin transfer rapid, de la cetăţeni străini.

2630 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Bucureşti şi alte şase judeţe la persoane acuzate că şi-au exploatat sexual copiii. VIDEO

Percheziţii în Bucureşti şi alte şase judeţe la persoane acuzate că şi-au exploatat sexual copiii

Potrivit unui comunicat transmis de Poliţia Română, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, împreună cu procurorii DIICOT au efectuat, marţi, 19 percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Prahova, Galaţi, Iaşi, Olt şi Ialomiţa, la locuinţele unor persoane bănuite de pornografie infantilă prin sisteme informatice, trafic de minori, viol, agresiune sexuală şi corupere sexuală a minorilor.

Oamenii legii au fost puse în aplicare 15 mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite, care au fost duse la sediul DIICOT – Structura Centrală.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2014 – 2018, cei în cauză ar fi purtat prin intermediul unei aplicaţii (serviciul de mesagerie comunicare text, audio, video şi schimburi de fişiere), mai multe conversaţii, cu mai multe persoane, cetăţeni străini. Aceştia s-ar fi angajat în mai multe sesiuni video – audio în direct, prin intermediul aplicaţiei, în timp ce şi-ar fi exploatat sexual copii minori, în schimbul unor sume de bani, ce au fost trimise prin serviciilor de transfer rapid de monedă”, arată anchetatorii.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 13 hard-disk-uri, 3 unităţi de calculatoar, 13 tablete, 49 de telefoane mobile şi 19 medii optice de stocare (CD, memory stick).

Activităţile au beneficiat de sprijinul FBI şi Europol.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici