Percheziţii în Capitală şi cinci judeţe, la persoane suspectate că înşelau firme de leasing

Un număr de 33 de percheziţii au loc, marţi dimineaţă, în Capitală şi în cinci judeţe, la locuinţele unor persoane suspectate că înşelau diferite firme cu care încheiau contracte de leasing pentru maşini, creând un prejudiciu de aproape 360.000 euro şi peste 2.337.907 de lei, anunţă Parchetul ICCJ.

662 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Capitală şi cinci judeţe, la persoane suspectate că înşelau firme de leasing

Percheziţii în Capitală şi cinci judeţe, la persoane suspectate că înşelau firme de leasing (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto Arhiva)

Potrivit unui comunicat al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică ai Parchetului instenţei supreme, împreună cu ofiţeri ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române, derulează 33 de percheziţii în Bucureşti, precum şi în judeţele Timiş, Arad, Vâlcea, Argeş şi Giurgiu.

Persoane vizate sunt suspectate de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în cazul a 16 suspecţi fiind dispusă începerea urmăririi penale.

Prejudiciul în acest caz este de 359.731 de euro şi 2.337.907 de lei, fiind produs unor societăţi comerciale care le-au dat persoanelor cercetate, prin contracte de leasing, mai multe autoturisme pentru care suspecţii nu au achitat ratele aferente şi pe care le-au înstrăinat fără drept într-o altă ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici