Percheziţii în cazul unui bloc construit în Capitală pe o suprafaţă mai mare decât cea înscrisă

Sunt 10 percheziţii, luni dimineaţa, în Capitală şi în judeţele Ilfov şi Dâmboviţa, după ce beneficiarul unui imobil nou construit în Bucureşti a determinat funcţionarii să admită înscrierea dreptului de proprietate şi a unor suprafee mai mari decât cele din autorizaţia de construire.

2027 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în cazul unui bloc construit în Capitală pe o suprafaţă mai mare decât cea înscrisă

Percheziţii în cazul unui bloc construit în Capitală pe o suprafaţă mai mare decât cea înscrisă

Poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 2 au pus în executare 10 mandate de percheziţie domiciliară în Bucureşti, cât şi în judeţele Ilfov şi Dâmboviţa, la adresele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi abuz în serviciu.

„În fapt, la data de 16 noiembrie 2020, comisia de recepţie formată din beneficiarul unui imobil nou construit şi reprezentanţi ai unor instituţii publice ar fi semnat procesul verbal de recepţie la terminarea unor lucrări, prin care se atestă în fals că imobilul nou construit are un regim de înălţime conform autorizaţiei de construcţie emisă. Totodată, beneficiarul ar fi determinat lucrătorii din cadrul unor instituţii publice să admită înscrierea dreptului de proprietate asupra unui imobil nou construit din Bucureşti şi a unor suprafeţe vădit mai mari decât suprafeţele prevăzute în autorizaţia de construire”, arată Poliţia Capitalei.

De asemenea, au fost emise 12 mandate de aducere, persoanele vizate urmând să fie duse la audieri.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi abuz în serviciu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici