Percheziţii în cinci judeţe la persoane bănuite de evaziune fiscală: Şapte reţinuţi

Şapte persoane au fost reţinute, miercuri, pentru evaziune fiscală, în urma celor douăzeci de percheziţii care au avut loc în judeţele Alba, Cluj, Mureş, Hunedoara şi Bistriţa-Năsăud la persoane bănuite de evaziune fiscală. Prejudiciul a fost estimat la 2,5 milioane de lei.

4526 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în cinci judeţe la persoane bănuite de evaziune fiscală: Şapte reţinuţi

Poliţia face percheziţii în cinci judeţe la persoane bănuite de evaziune fiscală (Imagine: Alexandru Solomon/ Mediafax Foto)

UPDATE ora 16:41 - Şapte reţinuţi după percheziţiile din cinci judeţe, la persoane bănuite de evaziune fiscală

Potrivit IPJ, în urma celor 20 de percheziţii domiciliare care au avut loc miercuri dimineaţa, dintre care 16 în Alba şi câte una în Cluj, Mureş, Hunedoara şi Bistriţa-Năsăud, au fost ridicate documente de evidenţă contabilă şi importante sume de bani, iar şapte persoane au fost reţinute, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cele şapte persoane acuzate de evaziune fiscală urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

În urma percheziţiilor au fost audiate nouă persoane.

Poliţiştii au făcut, miercuri, douăzeci de percheziţii, dintre care 16 în judeţul Alba, şi câte una în Cluj, Mureş, Hunedoara şi Bistriţa-Năsăud la persoane bănuite de evaziune fiscală, iniţial zece persoane sunt bănuite că au înregistrat, în anul 2013, în baza unor documente contabile false, cheltuieli fictive în contabilitatea societăţilor pe care le reprezintă, ulterior însuşindu-şi sumele de bani. Documentele false erau emise în numele unor societăţi comerciale de tip fantomă, iar pentru a da aparenţă de legalitate operaţiunilor economice înregistrate în contabilitate, plăţile erau făcute prin sistemul bancar.


Poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de agenţi din Cluj, Mureş, Hunedoara şi Bistriţa Năsăud, fac douăzeci de percheziţii domiciliare şi pun în executare mai multe mandate de aducere emise pe numele a zece persoane bănuite de evaziune fiscală, conform unui comunicat de presă al Poliţiei Alba.

”Cele zece persoane sunt bănuite că, în anul 2013, în baza unor documente contabile false au înregistrat cheltuieli fictive în contabilitatea societăţilor pe care le reprezintă, ulterior însuşindu-şi sumele de bani”, precizează Poliţia Alba.

Documentele false erau emise în numele unor societăţi comerciale de tip fantomă, iar pentru a da aparenţă de legalitate operaţiunilor economice înregistrate în contabilitate, plăţile erau făcute prin sistemul bancar, potrivit sursei citate.

În baza mandatelor de aducere emise, cele zece persoane, bănuite de infracţiuni de evaziune fiscală, vor fi duse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri. Percheziţiile se fac sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici