Percheziţii în Drobeta-Turnu Severin, la traficanţi care duceau tinere să se prostitueze în Franţa. Membrii grupării ar fi obţinut peste 200.000 de euro

Poliţiştii şi procurorii au făcut, miercuri dimineaţă, patru percheziţii în Drobeta-Turnu Severin, fiind vizaţi 12 traficanţi care duceau tinere în Franţa şi le obligau să se prostitueze, cinci dintre membrii grupării având mandate europene de arestare.

786 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Drobeta-Turnu Severin, la traficanţi care duceau tinere să se prostitueze în Franţa. Membrii grupării ar fi obţinut peste 200.000 de euro

Percheziţii în Drobeta-Turnu Severin, la traficanţi care duceau tinere să se prostitueze în Franţa (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Traficanţii de persoane din Drobeta-Turnu Severin au racolat tinere din judeţul Mehedinţi promiţându-le că vor avea un loc de muncă bine plătit în Franţa şi apoi le-au obligat să se prostitueze, obţinând peste 200.000 de euro din exploatarea sexuală a acestora, potrivit Poliţiei Române.

Membrii grupării infracţionale care acţiona în România şi Franţa sunt acuzaţi de trafic de persoane şi proxenetism, după ce, în perioada 2007-2012, au racolat, transportat şi exploatat sexual tinere din judeţul Mehedinţi, se arată într-un comunicat de presă de miercuri al Poliţiei Române.

Aceştia le promiteau tinerelor un loc de muncă bine plătit în Franţa, însă odată ajunse acolo, le luau documentele de călătorie şi, prin violenţe şi ameninţări, le obligau să se prostitueze în folosul lor, obţinând astfel peste 200.000 de euro.

Poliţiştii şi procurorii au făcut, miercuri dimineaţă, patru percheziţii în Drobeta-Turnu Severin, la locuinţele membrilor grupării.

"În cadrul acţiunii a fost desfăşurate patru percheziţii domiciliare pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, la locuinţele membrilor unui grup infracţional organizat, specializat în comiterea de infracţiuni de trafic de persoane şi proxenetism care acţiona în România şi Franţa, totodată urmând a mai fi puse în executare mandate de aducere pentru alţi şapte membrii ai aceleiaşi grupări infracţionale", a precizat Poliţia Română.

Potrivit ofiţerilor de la combaterea crimei organizate, cinci dintre persoanele căutate au mandate europene de arestare şi urmează să fie extrădate în Franţa.

La acţiune au participat ofiţeri de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi, împreună cu procurori ai DIICOT - Biroul Teritorial Mehedinţi, poliţişti specialişti francezi şi ai IPJ Mehedinţi, cu sprijinul operativ şi informativ al specialiştilor Serviciului de Operaţiuni Speciale Craiova şi al lucrătorilor DGIPI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici