Percheziţii într-un caz de falsificare a diplomelor de bacalaureat, vândute cu 2.000 de euro bucata

  • Un bărbat şi o femeie au fost reţinuţi după ce ar fi falsificat diplome de bacalaureat pe care le-ar fi vândut cu 2.000 de euro bucata.
  • Poliţiştii au făcut şapte percheziţii domiciliare şi una la o universitate privată din Timişoara.
514 afișări
Imaginea articolului Percheziţii într-un caz de falsificare a diplomelor de bacalaureat, vândute cu 2.000 de euro bucata

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, au efectuat vineri şapte percheziţii domiciliare, în judeţul Timiş, la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de falsul material în înscrisuri oficiale şi uzul de fals. De asemenea, a fost efectuată o percheziţie domiciliară la sediul unei instituţii private de învăţământ universitar din municipiul Timişoara.

„În urma investigaţiilor efectuate, a reieşit că mai multe persoane, care nu ar fi promovat examenul de bacalaureat, ar fi achitat suma de 2.000 de euro pentru obţinerea de diplome de bacalaureat contrafăcute. Ulterior, ar fi folosit diplomele de bacalaureat falsificate pentru a se înscrie la unitatea de învăţământ. În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe înscrisuri şi telefoane mobile”, anunţă IPJ Timiş.

Trei persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri.

„În urma probatoriului administrat în cauză, un bărbat în vârstă de 26 de ani şi o femeie în vârstă de 48 de ani au fost reţinuţi pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de falsul material în înscrisuri oficiale şi uzul de fals, aceştia fiind introduşi în Centrele de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Timiş şi Caraş-Severin. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a acestora şi luării măsurilor legale care se impun”, potrivit comunicatului de presă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici