Percheziţii la Buzău: Peste 600 de carduri false au fost găsite, cinci persoane fiind arestate

Peste 600 de carduri false au fost găsite în timpul unor percheziţii domiciliare din Buzău, cinci persoane fiind arestate pentru fabricarea cardurilor şi trimiterea lor în Franţa, unde membri ai grupării cumpărau diverse bunuri ce erau ulterior comercializate în România.

346 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la Buzău: Peste 600 de carduri false au fost găsite, cinci persoane fiind arestate

Percheziţii la Buzău: Peste 600 de carduri false au fost găsite, cinci persoane fiind arestate (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, sub coordonarea procurorilor DIICOT-Biroul Teritorial Buzău, cu sprijinul specialiştilor din cadrul Serviciul Român de Informaţii, au reuşit destructurarea unui grup infracţional organizat format din opt membri cu vârste cuprinse între 21 şi 39 de ani, din judeţele Buzău şi Mureş, precum şi din municipiul Bucureşti, care aveau ca principală preocupare falsificarea de carduri bancare şi utilizarea acestora pentru cumpărături.

Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că, în perioada noiembrie 2011 - mai 2012, doi dintre membrii grupării - un buzoian de 26 de ani şi un bărbat de 38 de ani, din judeţul Mureş, consideraţi lideri - au obţinut datele de identificare ale unor titulari legitimi de carduri şi, cu ajutorul unor aparate, au copiat datele respective pe carduri blank imprimate anterior cu diferite menţiuni, pentru a da aparenţa de autenticitate.

Cardurile astfel obţinute erau trimise în Franţa, unde alţi membri ai grupării le utilizau la efectuarea de cumpărături la diferite magazine, iar bunurile achiziţionate erau aduse în ţară şi vândute, banii fiind investiţi în imobile şi autoturisme.

Poliţiştii au efectuat 11 percheziţii domiciliare la imobile ale suspecţilor şi au găsit şi ridicat în vederea continuării cercetărilor două aparate de copiat carduri, două maşini de embossat carduri, 630 de carduri false şi două pistoale cu aer comprimat deţinute ilegal.

De asemenea, poliţiştii au ridicat 20.000 de euro şi 15.000 de dolari găsiţi la locuinţa unuia dintre suspecţi. Asupra sumelor de bani găsite, precum şi asupra unui imobil şi unui autoturism de lux, în valoare totală de 70.000 de euro, a fost instituit sechestru asigurător.

În urma analizei probatoriului administrat în cauză, procurorul de caz din cadrul Biroului Teritorial Buzău al DIICOT a luat măsura reţinerii faţă de cinci dintre membrii grupului (cu vârste între 21 şi 38 de ani), Tribunalul Buzău dispunând ulterior arestarea preventivă, pentru o perioadă de 29 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici