Percheziţii la o grupare de proxeneţi care recrutau inclusiv minore

  • Au fost percheziţii miercuri în Dâmboviţa, Brăila şi Prahova la şase persoane, cercetate pentru trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.
  • Anchetatorii au probe că şase persoane au recrutat femei vulnerabile, inclusiv minore, pentru prostituţie.
  • Audierile au loc la această oră.
249 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la o grupare de proxeneţi care recrutau inclusiv minore

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila şi ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, au efectuat nouă percheziţii domiciliare, în judeţele Dâmboviţa, Brăila şi Prahova, la locuinţele a şase persoane, cercetate pentru trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieşit faptul că, în perioada 2023 - februarie 2024, trei dintre persoanele cercetate ar fi recrutat mai multe persoane, printre care şi o minoră, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acestora şi le-ar fi constrâns, prin acte de violenţă şi ameninţare, să practice prostituţia, însuşindu-şi sumele de bani astfel obţinute.

De asemenea, unul dintre aceştia, precum şi alţi trei bănuiţi în cauză, urmărind obţinerea de foloase materiale în mod facil, ar fi înlesnit altor femei practicarea prostituţiei prin închirierea unor imobile, asigurarea transportului la adresele unde ar fi fost solicitate şi atragerea de clienţi inclusiv prin anunţuri publicate pe diferite site-uri.

Audierile se desfăşoară la această oră la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti.

Pe parcursul cercetărilor, victimelor li s-a asigurat sprijin şi protecţie de către reprezentanţii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici