Percheziţii la peste 60 de persoane suspectate că au luat ilegal credite de 1,2 milioane de lei

Poliţiştii fac percheziţii, miercuri, în Bucureşti şi şase judeţe, la peste 60 de persoane suspectate de înşelăciune, după ce ar fi luat credite de la unităţi bancare şi financiar nebancare în baza unor adeverinţe false, producând un prejudiciu în valoare de 1,2 milioane de lei.

1618 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la peste 60 de persoane suspectate că au luat ilegal credite de 1,2 milioane de lei

Percheziţii la peste 60 de persoane suspectate că au luat ilegal credite de 1,2 milioane de lei (Imagine: Codrin Prisecaru / Mediafax Foto)

Percheziţiile sunt făcute de poliţiştii bucureşteni, în Capitală şi judeţele Ilfov, Călăraşi, Buzău, Giurgiu, Prahova şi Dâmboviţa, la locuinţele a 61 de persoane, acestea urmând să fie duse la audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 3.

"Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii, în baza unor adeverinţe false, au obţinut, de la mai multe unităţi bancare şi financiar nebancare, diferite credite, în valoare totală de 1.200.000 de lei, sumă ce constituie prejudiciul creat prin activitatea infracţională, în dauna instituţiilor respective", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.

Dosarul privind fapte de înşelăciune este instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, acţiunea fiind sprijinită de Direcţia pentru Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici